Marianne (vooraan in het midden) is trots dat het gelukt is.
Marianne (vooraan in het midden) is trots dat het gelukt is. Foto: Jos van Nunen

“Een half jaar werk, dit is het resultaat!”

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Na deze enthousiaste slotzin knipte Piet Bekkers het lint door en daarmee opende hij Ontmoetingscentrum Creatief Rooi. Hij is de man en stimulator van Marianne Bekkers, de initiatiefneemster van dit project. In een half jaar tijd zorgde ze voor een pand – via project VOLOP – en wist Marianne een team te formeren. Samen maakten ze er donderdagmorgen een feestje van.

Natuurlijk rekening houdend met de afstand. Het was wat onwennig, want we zijn inmiddels niet meer gewend aan samenkomsten. Gelukkig liet het weer het toe om buiten te staan en werd de 1,5 meter afstand met gemak gehandhaafd, want zo groot was de groep niet. Zo kon Piet zijn toespraak kalm laten doordringen tot de aanwezigen. Hij prees het doorzettingsvermogen van zijn vrouw, maar bedankte vooral ook het hele team en de vele sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt. Ontmoetingscentrum Creatief Rooi moet een plek worden waar mensen creatieve ideeën kunnen uiten en laten zien. Dat niet alleen, het is vooral ook de bedoeling om te ontmoeten. Nu binnen alle restricties, maar wie weet snel op de manier zoals Marianne voor ogen heeft.

VOLOP
Het project VOLOP Meierijstad wordt geleid door Donna van den Bosch. Samen met de gemeente probeert ze leegstaande panden te vullen. In de Borchgrave bereikte ze twee succesjes met de opening van Healing Zentrum en nu het Ontmoetingscentrum. Het geeft al direct een heel andere ambiance in de straat. Ondertussen is het wachten op initiatieven zodat wellicht ook andere panden gevuld worden, maar door de tweede coronagolf is het animo nu wat lager, zo laat Van den Bosch weten. Toch heeft ze goede hoop dat er nog meer ideeën binnen zullen komen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding