Donna van VOLOP en Marianne (r) bij de overdracht van de sleutel.
Donna van VOLOP en Marianne (r) bij de overdracht van de sleutel.

Groepsactiviteiten in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Het enthousiasme is groot. Niet alleen bij de initiatiefnemers van het Ontmoetingscentrum, maar vooral ook bij de Rooise bevolking. Meer dan eens blijkt dat we er even uit willen, ontspannen werken aan een creatief werkstuk, een goed gesprek voeren of samen nadenken en filosoferen over een interessant artikel. Als de overheid dinsdag groen licht geeft voor deze vorm van ontmoeten, kan dat vanaf 26 oktober in Ontmoetingscentrum Creatief Rooi.

Maandag, dinsdag en woensdag is het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi beschikbaar voor het geven van workshops, gespreksgroepen of andere vormen van groepsontmoetingen. Deze kunnen door de Rooise mensen zelf georganiseerd worden. In het Ontmoetingscentrum hoef je alleen maar, tegen een kleine onkostenvergoeding, een dagdeel af te huren. Alle groepsbijeenkomsten staan op deze website.  en als je even de tijd neemt om op deze site te kijken dan zie je meteen het grote aanbod dat al voor december en januari is aangemeld. Van een workshop sieraden maken, werken aan een positieve gezondheid, een verhalentafel tot prachtige vazen maken voor de kerst. Voor iedereen is er wel een geschikte activiteit om aan deel te nemen.

Er is ook een speciaal plekje ingeruimd voor Zorg Coöperatie Rooi. Nu de leden vanwege Corona niet kunnen samenkomen, heeft het bestuur het idee opgepakt om in het Ontmoetingscentrum bijeenkomsten te houden in kleine groepjes. Er wordt een speciale workshop gehouden over positieve gezondheid. In deze workshop kun je kennismaken en werken met de vragenlijst Positieve Gezondheid, die je helpt kiezen en bespreken wat voor jou belangrijk is. Bijzondere aandacht vraagt ook de Verhalentafel. Wij hebben allemaal wel iets in ons huis staan waaraan een verhaal vastzit, een verhaal dat we graag vertellen. Door middel van het vertellen van verhalen maak je contact met de ander, leer je de ander een beetje kennen

Er is ook aandacht voor serieuze onderwerpen zoals ‘Praten over rouw’. De Amerikaanse Joan Didion schrijft: “Als we rouwen om ons verlies, rouwen we ook om onszelf, om wie we waren en niet meer zijn.” Een opvatting waarover Margreet Geevers moest nadenken en waarover ze graag zou willen praten met anderen die op een of andere manier een verlies te betreuren hebben.

In principe zijn deze thema’s bedoeld voor leden van Zorg Coöperatie Rooi, maar de groepsbegeleiders zijn graag bereid om een tweede bijeenkomst te organiseren voor niet-leden wanneer daar vraag naar is.

Voorlopig blijven de groepjes klein want Corona is nog even een stoorzender. Maar er komen betere tijden en dan mogen we weer allemaal samen zijn. We blijven positief en willen er zijn voor alle Rooienaren die behoefte hebben aan contact.

De officiële opening staat gepland op donderdag 26 november. Het vrijwilligersteam is er klaar voor, maar het is nog even afwachten of de Corona-regels de opening toestaan.