Afbeelding
Foto: Jos van Nunen

Cultuur in Rooi: het kan weer

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrorde - Eind augustus blikte de DeMooiRooiKrant vooruit op het nieuwe culturele seizoen van het Roois Kultuur Kontakt (RKK). Met de nodige slagen om de arm werd het nieuwe programma gepubliceerd. Het goede nieuws is dat de eerste culturele activiteiten tot groot genoegen van de bezoekers hebben plaatsgevonden. Ook de organisatoren kijken positief terug op de aftrap van het nieuwe seizoen. De expositie van Knoptorens, de lezingen van Dido Michielsen en het optreden van de zusjes Pedano leverden bij iedereen enthousiaste reacties op.

De eerste ervaringen van de afgelopen drie activiteiten leren dat er met de nodige aanpassingen toch best veel mogelijk is. In een sfeer van saamhorigheid en een houding van samen de schouders eronder zetten kan er veel gerealiseerd worden. “Het is mooi om te merken hoe de medewerkers van Cultureel Centrum Mariëndael hebben meegedacht en meegewerkt om alles goed in de corona- banen te leiden,” zo reageert Corry Kocken, voorzitter van het RKK. “De bereidwilligheid van schrijfster Dido Michielsen om haar lezing twee keer achter elkaar te geven maakte het mogelijk dat uiteindelijk toch 60 mensen getuige konden zijn van haar inspirerende verhaal. En het lukte om dat allemaal nog te organiseren in de week dat de groepsgrootte werd beperkt tot 30.”

Ook ten aanzien van de komende bijeenkomsten is de voorzitter positief. “Voor iedere volgende expositie, lezing of concert gaan we kijken of en hoe het binnen de richtlijnen van het RIVM mogelijk is om die door te laten gaan. Misschien zullen we hierbij vaker gebruik moeten gaan maken van digitale mogelijkheden. We houden iedereen van de wijzigingen op de hoogte, o.a. via onze website.”

Om snel in te kunnen spelen op de veranderingen in de coronamaatregelen is het voor de coördinatoren van het RKK belangrijk dat bezoekers zich ruim op tijd aanmelden voor een lezing of concert. Voor november staat er al weer een expositie, een concert en een literaire lezing op de rol. Ze vinden alle drie in Cultureel Centrum Mariëndael plaats. Aanmelden kan nu al via de website www.rooiskultuurkontakt.nl/programma.