Michael Toelen en Vincent Termeer proosten er op.
Michael Toelen en Vincent Termeer proosten er op. Foto:

Eetcafé Oud Rooij en Leuk da ge d’r Band toosten op nieuwe repetitieruimte

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode – Het was 2016 toen Leuk da ge d’r Band begon, tussen de bloezen van Gerits Mode. Toen nog toereikend voor zes muzikanten en Peer als dirigent. In vier jaar tijd is de club flink gegroeid en zijn verschillende locaties uitgeprobeerd om uiteindelijk de plek te vinden waar het repeteren en het na afloop verenigen samengaan. Welkom in Oud Rooij!

Michael Toelen gooide direct bij de start van zijn eetcafé Oud Rooij de deuren wagenwijd open voor verenigingen. Speciaal daartoe werd zelfs de eerste verdieping volledig uitgeruimd en middels diverse akoestische verbeteringen muziekvriendelijk gemaakt. Hoewel Leuk da ge d’r Band prima kon repeteren bij Mariendael en altijd op een gezellige borrel kon rekenen bij de Gouden Leeuw bleef het een gemis dat die twee niet gecombineerd konden worden. “Als muziekvereniging is de repetitie uiteraard noodzakelijk, maar vergeet het biertje na afloop niet. Het verenigen en samenzijn maakt dat we als club bestaansrecht hebben en hier zetten we dan ook volledig op in”, aldus voorzitter Vincent Termeer. De samenwerking met Michael komt ook precies op het juiste moment. Door corona konden de muzikanten tijdelijk niet meer terecht bij Mariendael terwijl bij Michael, met de juiste maatregelen in acht genomen, voldoende plek is om toch wekelijks vooruit te kunnen. “Café Oud Rooij is superblij met deze gezellige vereniging en ik hoop dat we samen nog veel mooie dingen gaan meemaken in de toekomst zodra dit weer kan,” voegt uitbater Toelen toe. 

Leuk da ge d’r Band probeert er ondanks het gebrek aan festivals en boekingen het beste van te maken. Zo las u onlangs in deze krant al van een concert vanuit kano’s op de Dommel. In Groenlo hebben de muzikanten met ruim 1,5 meter afstand in de binnenstad kunnen optreden en er liggen nog meer plannen in het verschiet. Termeer: “We zijn opnames aan het maken voor een nieuwe promotie-clip en proberen deze tijd te benutten om onze performance nog leuker te maken. Hierbij experimenteren we bijvoorbeeld ook met nieuwe instrumenten.” 

Houd www.leukdagedrband.nl of Facebook en Instagram in de gaten als u benieuwd bent naar de clip of wanneer de feestband weer een optreden heeft.