Afbeelding
Foto: Jan Ebbenn

Roois Kultuur Kontakt opent seizoen met expositie Knoptoren

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Zoals de scheve toren onlosmakelijk verbonden is met Pisa, de Eiffeltoren met Parijs, zo is de Knoptoren verbonden met Sint-Oedenrode. Bij menig Rooienaar of oud-Rooienaar hangt een schilderij, een ets of houtskoolschets van dit markante monument aan de muur.

Het idee van de Stichting Knoptoren om deze afbeeldingen bij elkaar te brengen en er een publicatie van te maken vormt jaren later de aanleiding voor de expositie Knoptorens die het Roois Kultuur Kontakt in samenwerking met de Stichting Knopteren organiseert. Uit de rijke verzameling die destijds tot stand kwam, zijn nu werken geselecteerd die van 28 september tot 29 oktober tentoongesteld worden in Cultureel Centrum Mariëndael in Sint-Oedenrode.
In verband met de maatregelen rond corona is de expositie op werkdagen toegankelijk van 10.30 uur tot 13.00 uur. Bezoekers wordt uiteraard gevraagd de aanwijzingen met betrekking tot hygiëne, registratie, afstand en looprichting op te volgen.
Voor belangstellenden is het boek waarin alle verzamelde afbeeldingen zijn opgenomen nog beschikbaar. Het is te bestellen via eerschot@gmail.com, of te koop bij Bruna en het VVV. De prijs is € 25,00. De toegang tot de expositie is gratis.