John van Erp en zijn Rooise ramentikker.
John van Erp en zijn Rooise ramentikker.

Rooise ramentikker spektakelstuk bij Cash or Trash

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Een paar weken geleden is de opname geweest van het programma Cash or Trash van SBS6 met als presentator Martien Meiland. Er kwam een erg bijzonder item voorbij van onze plaatsgenoot John van Erp.

De experts in het programma moeten raden wat het voorwerp is of waarvoor het gebruikt wordt. Uiteindelijk moeten ze er een prijs voor bepalen waardoor er een bieding ontstaat. Nog moeilijker is het voor John om geheim te houden dat het een enorm waardevol stuk blijkt te zijn. Totdat de uitzending is geweest, dient hij zijn lippen stijf op elkaar te houden. Zoals de foto’s laten zien is er een authentieke Rooise ramentikker tevoorschijn gekomen met een aanzienlijke waarde. Erg oud ook, omstreeks 1900 is het gemaakt. Dat de beschildering nog zo gaaf is en de aanwijsstok heel vergroot de waarde en trots van de eigenaar. “Het kan wel eens het spektakelstuk van het seizoen worden!” laat hij enthousiast weten. Op 24 maart wordt het programma uitgezonden waar Van Erp en zijn Rooise ramentikker in voor komen.

John van Erp kwam al eens vaker in DeMooiRooiKrant. Hij vond eens een kunstwerk op Marktplaats van Pieter de Josselin de Jong. Lees hier >>

Afbeelding
Afbeelding