Foto: Jack van Haastrecht
Foto: Jack van Haastrecht Foto: Jack van Haastrecht

Veel belangstelling bij opening tentoonstelling

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Zondagmiddag 1 maart was in Mariëndael de opening van de expositie met schilderijen van Hera van de Heuvel. Kleurrijke abstracte schilderijen in diverse gemengde technieken. Structuren uit de natuur, lijnen in het landschap en belevenissen uit haar leven zijn een onuitputtelijke inspiratiebron.

Er was veel belangstelling. Tijdens het binnenlopen van de zaal werden de aanwezigen verrast met mooie liederen, live gezongen door het duo Joost Hemker en Miranda Kuik. Beiden maken deel uit van het Georgische koor Merani o.l.v. Ivo Boswijk. Zij zongen terwijl het publiek binnenkwam een lied uit Corsica, Anghjulina. Daarna werden de aanwezigen verrast met een prachtig lied uit Georgië genaamd Aslanuri Mravalzhelmier, hetgeen ‘Lang zal ze leven’ betekent. Vervolgens vertolkten zij het lied ‘Mooi’ van Marco Borsato. Yvonne Wittebrood schildert samen met Hera. Zij vertelde over het werk van Hera, haar gedachten achter de werken die ze maakt en haar gedrevenheid.

De videopresentatie, gemaakt door Hans van Ven, werd wederom met groot applaus ontvangen. Hans is lid van werkgroep tentoonstellingen van het Roois Kultuur Kontakt. De presentatie gaf een goed beeld van het oeuvre van de exposant.

Na de film was er nog een extra optreden van de twee zangers. Zij zongen, begeleid door prachtige videobeelden, het lied Sound of Silence van Simon and Garfunkel. Een lied dat voor Hera een speciale betekenis heeft.

Al met al een feestelijke opening van een prachtige expositie. De schilderijen zijn nog tot 16 april 2020 te bewonderen in Mariëndael, Laan van Henkeshage 2 te Sint-Oedenrode, tijdens de reguliere openingstijden.

Afbeelding