Afbeelding
Foto: Bert de Graaf

Derde cultuurpodium van het Schrijverscollectief Meierijstad

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Zondag 1 september was het de 3e keer Cultuurpodium van het Schrijverscollectief Meierijstad in de Nijnselse Beckart. Twintig dichters, uit den lande, waren naar Nijnsel gekomen om hun gedichten en of verhalen voor te dragen, waaronder ook muzikale gedichten, aan het publiek en mede dichters.

Om 14.00 uur begon het podium onder deskundige leiding van Quinten Weterings. Het publiek luisterde naar een verscheidenheid aan gedichten uit verschillende invalshoeken. Er was ruimte voor beginnende en bekwame dichters. De gastvrouwen van de Beckart verzorgden deze goed bezochte middag uitstekend. Tijdens de pauze was er muziek door Friso.

Nijnsel is een bekende naam geworden in dichterskringen doordat Het Schrijverscollectief Meierijstad deze cultuurpodia (4keer per jaar) in Nijnsel op de kaart van Nederland en België met succes heeft weten te plaatsen. Het is jammer dat er weinig inwoners van Meierijstad de weg vinden naar de Beckart om deze gratis cultuurpodia te bezoeken en mee te doen. Ook de gemeenteraadsleden en het College laten het afweten, nota bene, het is ook de naamdrager van Meierijstad, namelijk Schrijverscollectief Meierijstad

De volgende editie in de Beckart is op 1 december 2019, gratis entree en je kan ook meedoen.

Afbeelding