Afbeelding

Grote verwendag voor vrijwilligers Damiaancentrum

Cultuur

Sint-Oedenrode - Met een luxe touringcar, hebben een 20-tal vrijwilligers van het Damiaancentrum op zaterdag 9 juni, een gezellige en ontspannen dag beleefd.

Waar kon zo'n dag beter beginnen dan in de geboorteplaats van Jozef de Veuster, beter bekend als: Pater Damiaan, in Tremelo (België, nabij Leuven). Het vernieuwde museum, in het huis waar hij geboren is, liet zijn leven zien maar vooral zijn werk. Hij werd slechts 49 jaar (1840 – 1889).Zijn idealen, o.a. klaar staan voor hen die het 't meest nodig hebben, worden nog steeds nagestreefd, aangepast aan onze tijd. Daarna bracht de bus het gezelschap, kronkelend over de te kleine wegen, naar de naburige Brouwerij-Boerderij, genaamd Dormaal. De rondleiding, die professioneel doorspekt was van alle technische details, leek wel een cursus. Aan grote tafels onder de boom op de binnenplaats, kregen de "cursisten" natuurlijk de kans om in kleine glaasjes de verschillende brouwsels te proeven. Dus in opperbeste stemming kon de groep naar het restaurant gebracht worden. Met een uitgebreid 3-gangen diner - waarom zijn porties in een restaurant nog steeds zo groot? - konden de vrijwilligers voldaan weer huiswaarts keren. De voorzitter, Piet v.d. Tillaart, bedankte de Paters v.d. H. Harten die deze dag aan de vrijwilligers hadden aangeboden, maar vooral alle vrijwilligers, die dit, naar zijn zeggen, echt verdiend hebben door een heel jaar lang klaar te staan en zich in te zetten voor activiteiten van het Damiaancentrum.

Het Damiaancentrum kan overigens nog steeds nieuwe vrijwilligers gebruiken, zowel voor PR-taken (o.a. persberichten, site-beheer) als voor het naai-atelier en de tuin. Er wordt ook naar aanvulling in het bestuur gezocht. Iets voor jou? Neem contact op met Piet v.d. Tillaart, Tel. 06- 41 35 95 54

Afbeelding