Logo mooirooi.nl
Winnaar van de Zilveren Klomp, Paul Nijhuis   | Fotonummer: c5f547
Winnaar van de Zilveren Klomp, Paul Nijhuis
Kunst en Cultuur

Paul Nijhuis opnieuw winnaar Zilveren Klomp

  Cultuur

Sint-Oedenrode - De Zilveren Klomp, de prijs voor de beste machinale klompenmaker van Nederland, is zojuist uitgereikt in De Beurs, tijdens de jaarlijkse Klompenbeurs. Paul Nijhuis ging er met de prijs vandoor. Aan wethouder Coby van der Pas- van Nuland de eer om het wisseltrofee te overhandigen. Daarnaast is de Zilveren Effer gewonnen door Gerald Getkate. 

Het is niet de eerste keer dat Paul de Zilveren Klomp in ontvangst mag nemen. "Ik denk dat dit de veertiende keer is", zegt Paul bedenkelijk. In 1982 won Paul voor de eerste keer en de laatste jaren verdedigt hij zijn titel keer op keer. "Ik had gehoopt dat de prijs dit jaar naar een ander zou gaan. Ik ben natuurlijk hartstikke trots, maar ik gun het mijn collega's ook."

Gerald, 's lands beste handmatige klompenmaker, is niet bij de uitreiking aanwezig. De Zilveren Effer is door zijn collega Marius van Nieuwenhuizen in ontvangst genomen. "Voor Gerald is dit de eerste keer dat hij nationaal kampioen is geworden. Het is jammer dat hij er niet bij is, maar ik zorg ervoor dat de prijs bij hem terecht komt."

Dit jaar wordt de Klompenbeurs gecombineerd met de Klompenmakers Contactdag. De dag wordt verder ingevuld met een lunch en een uitstapje naar de Strobolhoeve. Vervolgens wordt de bijeenkomt afgesloten met een goed verzorgd diner en een borrel.

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ziet u drugsgebruik in uw omgeving?Reageren!