Afbeelding

Het Groene Woud krijgt Brabantse Klompenbeleefroute

Cultuur

Sint-Oedenrode - De plannen zijn in een vergevorderd stadium, de bevlogenheid onder de initiatiefnemers is groot: er komt een Brabantse Klompenbeleefroute in Nationaal Landschap Het Groene Woud. De route biedt organisaties en ondernemers economisch veel kansen. Welke dat zijn en hoe deze benut kunnen worden, wordt op 29 september 2017 duidelijk. Dan vindt op De Gasthuishoeve in Sint-Oedenrode een presentatie plaats voor bedrijven en organisaties. Hier zullen de initiatiefnemers de route toelichten, evenals de mogelijkheden om als ondernemer en organisatie in de Brabantse Klompenbeleefroute te participeren.

De Klompenbeleefroute is een idee van Streeknetwerk Het Groene Woud. Het initiatief komt voort uit de grote aantrekkingskracht die klompen uitoefenen op toeristen. Met dezelfde iconische status als molens en tulpen verbeelden ze Nederlandse charme en nostalgie. De omstandigheden in Het Groene Woud – met haar populierenlandschap, klompenindustrie en –winkeltjes en Brabantse gastvrijheid – zijn ideaal voor het benutten van die aandacht. De initiatiefnemers besloten daarom het beste van die werelden te combineren in een Brabantse Klompenbeleefroute.

Participeren en profiteren
Een aantrekkelijke Klompenbeleefroute is een route waar veel valt te doen, te zien en te beleven. Ondernemers en organisaties in Het Groene Woud kunnen helpen om bezoekers van het gebied op een gevarieerd palet aan 'klompenbelevenissen' te trakteren. Hoe aantrekkelijker, hoe meer bezoekers. En daar profiteren diezelfde ondernemers van mee.

Internationale ambities
Tijdens de presentatie op 29 september krijgen deelnemers uitgebreid zicht op de economische en promotionele kansen die de route hen biedt. Ook internationale ambities en kansen worden dan uit de doeken gedaan. Dat het hier gaat om een nog steeds springlevend cultuurhistorisch fenomeen, bewijst de 95ste Klompenbeurs, die dezelfde dag in Sint-Oedenrode bij De Gasthuishoeve wordt gehouden. Onderdeel van de Klompenbeurs is de jaarlijkse Klompenkeuring die 'live' te volgen is.

Aanmelden
Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd voor de presentatie over de Klompenbeleefroute op vrijdag 29 september 2017. Deze vindt van 15.00 uur tot 16.30 uur plaats op De Gasthuishoeve (Kremselen 2) in Sint-Oedenrode. Wie erbij wil zijn, kan zich vóór 23 september aanmelden via info@vantlaarhof.nl . Voorafgaand aan de presentatie is het mogelijk tussen 14.00 en 15.00 uur demonstraties van het klompenambacht, producten en keuringen te bekijken.

Ook voor het grote publiek
De Gasthuishoeve zet haar deuren datzelfde weekeinde ook wijd open voor het grote publiek. Op 29 en 30 september en 1 oktober staan er voor jong en oud demonstraties en activiteiten op het programma, die de klomp én het ambacht in al hun glorie laten zien.

Afbeelding
Afbeelding