Afbeelding

Bonte Avonden in Nijnsel super geslaagd

Cultuur

Sint-Oedenrode - Na maanden van voorbereidingen zijn de twee Bonte Avonden alweer voorbij. Het waren zeer gevarieerde, kleurrijke avonden met veel bekende, maar ook veel nieuwe artiesten.

De opening werd gedaan door een slagwerkgroep van de harmonie. Lars van Doorn maakte zijn debuut toen hij voor het eerst het podium beklom en tijdens het optreden van de Kneuterdurskes stalen Suzan en Aniek meteen de show. Ook doet Korfbal Nijnsel ieder jaar mee, en ieder jaar hebben zij dan ook weer een leuke act ingestudeerd. Dit jaar deden er zelfs twee teams mee. Een van de teams had een eigen draai gegeven aan een sprookje en het andere team ging tijdens de act naar het platteland, als echte boerenmeiden. Demi en Noor vermaakte het publiek met een korte act over Pippi Langkous.

Aan danstalent was er tijdens deze gezellige avonden ook geen gebrek. Ilse van der Heijden gaf een knap staaltje ritmische gymnastiek weg en onze grote Dansmariekesgroep gaf ons alvast een voorproefje van wat we aanstaande vrijdag kunnen verwachten in de Boskant. Op vrijdag deed Sublime van Sunrise een optreden en op zaterdag was het de beurt aan Divine. Naast hun eigen optreden mochten ze onverwachts ook nog eens mee doen met de laatste act van de avond, een gastoptreden bij het Hoogh Vermaek. Het Hoogh Vermaek ging op de Italiaanse toer en Captain Jack wilde er graag wat mooie meiden bij hebben. Zij zorgden voor een leuke playback-act die het publiek van hen stoel deed opstaan.

De Buuven hadden hun pakjes ook weer uit de kast gehaald om het publiek te vermaken, want tijdens de carnaval  moeten de kuiten namelijk wel gesmeerd zijn. Niet alleen de kuiten, maar ook de kelen van de mensen in het publiek zijn in ieder geval goed gesmeerd door de meezinger van de Buuven. Later werd er nog een muzikaal intermezzo verzorgd door Tiona. Tijdens de act van de pakketbezorgers werden alle lachspieren nog eens losgemaakt en ook Nulleke Pluk en Mark Vermeltfoort maakten een geweldig debuut met hun hilarische autorit door Nijnsel en Rooi.
Nog een nieuwkomer van de Bonte Avond was Koen van Lith. Een oud-Nijnselnaar die veel mensen van vroeger kende en deze goed op de korrel nam. Ook al kwam hij net zoals Geert Jan als Sinterklaas, de acts konden goed op een avond samengaan. Geert Jan had een leuke act in elkaar gezet en sloot af met een mooi Sinterklaaslied, begeleid door het Gospelkoor Korfbal.
'De Viezeman Netjes met Haar' gaven een sterk staaltje pantomime weg. Jos, Eugène en Willem waren erg goed op elkaar ingespeeld en samen met Nicole maakten zij er een bijzonder treinritje van. De wagenbouwers 'Concinnellas' kregen de meeste positieve reacties met hun act over hoe het dadelijk gaat op Odendael als er nog meer gekort wordt op de ouderenzorg. Het was hilarisch!

Al met al een goed verzorgde en gezellige avond met veel variatie, iets wat zeker gezegd mag worden. De Beckart was erg mooi aangekleed en zag er heel mooi uit door de professionele belichting van Willem Steenbakkers, chapeau! Aanstaande zaterdag, tijdens de sleuteloverdracht in de Beurs, wordt aan hem 'de van Rossum Papgat onderscheiding' uitgereikt. Volgens ons heeft hij dit dik verdiend. Bent u er ook bij om hem te kunnen feliciteren?

Namens C.V. De Heikneuters wensen wij iedereen een fijne carnaval! Alaaf!