Afbeelding

Carli Hermès toont fotowerk in Mariëndael

Cultuur

Sint-Oedenrode - Op dinsdag 31 januari heeft de bekende fotograaf Carli Hermès voor een overvol Mariëndael een selectie getoond van zijn gevarieerde en compromisloze fotowerk.

Door: Hans Vervloed

Carli Hermès was naar Rooi gekomen op uitnodiging van FotoclubRooi, met medewerking van de regio Oost-Noord-Brabant van de Fotobond. Carli woont in Amsterdam en werkt voor vele internationale opdrachtgevers. Hij is daardoor vaak niet in Nederland. Het was dan ook een hele klus hem naar Rooi te lokken. Na twee jaren van intensief e-mailcontact lukte het dan eindelijk.
De grote zaal van het Cultureel Centrum was helemaal bezet. In een interactieve sessie liet Carli zijn manier van werken zien. Zowel zijn commerciële werk als zijn vrije werk en portretfoto's van vele bekende persoonlijkheden passeerden de revue. Ook toonde hij verscheidene filmpjes waarop te zien was wat er allemaal nodig is om op het hoogste niveau foto's te maken.
Aan het einde van zijn presentatie signeerde hij voor de geïnteresseerden zijn nieuwste boek met verzameld werk over de laatste 30 jaar: Three decades of uncompromising photography (30 jaar compromisloze fotografie). Meer dan 30 mensen schaften het boek met een opdracht en handtekening van Carli aan.
De avond was zowel voor de aanwezigen als voor Carli meer dan geslaagd. Hij heeft de bezoekers aan zijn presentatie geboeid en zeer  geïnspireerd.