Harry van den Oever pakte de publieksprijs.
Harry van den Oever pakte de publieksprijs.

Prachtige natuurfoto's op perfecte locatie

Cultuur

Olland - De Loop'r in Olland kent iedereen in Rooi onderhand wel, als is het uit de krant. De meesten zullen er ook wel eens langs gereden zijn. Maar een 'vreemd' gebouw binnenlopen doe je niet zomaar. Daarvoor heb je een aanleiding nodig. De expositie van natuurfoto's in het weekend van 21 januari zou zo'n aanleiding kunnen zijn. Op gevaar af dat het gebouw van binnen de aandacht afleidt van de expositie…

Daarmee is niks gezegd over de verwondering en bewondering die de expositie zelf oproept bij de bezoekers. De mooiste planten, dieren en objecten, in soms haast onnatuurlijk fraaie scherpte en (com)positie. Van poserend als fotomodel (jan-van-genten) tot het omgekeerde, het juist niet gezien willen worden (uilen). De naamgeving van menig foto-kunstwerk was even scherp, treffend of zelfs humoristisch als de foto zelf.
Behalve het onderwerp, natuur, is er ook een andere overeenkomst. Alle foto's zijn genomen door leden van fotogroep De Vriendschap, waarin niet alleen een aantal Rooienaren elkaar heeft gevonden, maar ook fotografen verder uit de regio.
De Loop'r is een Multifunctionele accommodatie (MFA) en dat kwam goed van pas. De inpandige jeu de boulesbaan was voor deze gelegenheid bedekt met isolatieplaten met daarop tapijt, wat zomaar het gevoel kon versterken dat je zelf ook midden tussen de natuur stond. Een andere uitkomst was het 'geluidslokaal' met niet alleen fraaie maar ook akoestische wanden. Daar kregen de tientallen bezoekers in elkaar opvolgende beelden een nog veel groter aantal foto's te zien, met daarbij passende muziek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding