Afbeelding

Eerst De Beurs, daarna The Cavern Club

Cultuur

Sint-Oedenrode - MacTaple is een bekende rock and rollband uit Eindhoven. Al in 1978 werd de band opgericht en tegenwoordig zijn de heren nog steeds volop in bedrijf. Aanstaande zondag treden ze op in De Beurs, op de plek waar ze vroeger fanclubdagen hielden.

Onlangs kreeg de band een bijzondere uitnodiging. Via internet werd MacTaple benaderd door het management van de beroemde Cavern Club in Liverpool. Je weet wel, de lage kelder waar de Beatles hun doorbraak realiseerden. The Most Famous Club in The World bestaat zestig jaar en daarom mag MacTaple er in maart komen rock and rollen. Een dergelijk optreden overtreft natuurlijk alles, maar de band kijkt ook uit naar het weerzien met De Beurs.
MacTaple heeft zich vanaf de jaren zeventig laten inspireren door traditionele rock and roll. Ze gaan terug naar de basis van de muzieksoort en na veertig jaar is die formule nog steeds onverslijtbaar. Tientallen keren is de band op radio en tv geweest, maar wat wil je als je in het voorprogramma staat van Chuck Berry, Fats Domino, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins en The Stray Cats.
Als een goed ingestudeerd team tourt MacTaple nu rond met oudgedienden als Peter Visser, Jan Janssen, Jan van Riet, Jos van den Dungen en de Engelse drummer Jed Jones. De volgende halte is dus De Beurs in Sint-Oedenrode en geloof maar dat ze er oude tijden doen herleven.
Zondag 8 januari, aanvang 14.30 uur.