Afbeelding

Extra vroege verkoop passe-partout jeugdcarnaval

Cultuur

Sint-Oedenrode - De verkoop van de passe-partout voor het jeugdcarnaval in 'de tent' gaat dit jaar extra vroeg van start. Dat is niet zonder reden, want de stichting Jeugdcarnaval Sint-Oedenrode heeft dit jaar met een optreden van de boysband B-Brave op vrijdagavond een spectaculaire start van het programma. Daarom is de passe-partout dit jaar al op zondag 18 december te koop. Het jeugdcarnaval is uniek in de regio en bedoeld voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs tot en met 17 jaar.

"Met de komst van de boysband B-Brave hebben we dit jaar een echte topper in huis", vertelt Bob Heijmans van de stichting Jeugdcarnaval. "Dat is ook de reden dat we met de verkoop van de passe-partout dit jaar al extra vroeg beginnen. We willen voorkomen dat de Rooise jeugd dit optreden zou missen. Daarom hebben we op zondag 18 december tussen 10.00 en 14.00 uur de eerste verkoopdag. Die is net als vorig jaar weer in Mariëndael.

Met het in huis halen van B-Brave haalt de stichting zich wel het een en ander op de hals. "Artiesten van dit niveau stellen best wel hoge eisen", vult voorzitter Leon van Rooij aan. "Zo willen de jongens graag een eigen parkeerplaats en een repetitieruimte. Dat alles hebben we kunnen regelen". Het optreden van deze bekende boysband al meteen op vrijdagavond is de spetterende start van vijf avonden carnaval in de tent op de Markt. "Ja, want ook de andere avonden hebben we weer een heel mooi programma samengesteld" vertelt Mark der Kinderen. "Na het succes van het optreden van Miss Faith vorig jaar komt zij ook dit jaar weer naar Sint-Oedenrode. Dat waarderen niet alleen de feestvierders die bij haar optreden van vorig jaar waren. Ook Miss Faith zelf heeft warme herinneringen aan Sint-Oedenrode. Zij gaat zelfs een dag later met vakantie om nog in Rooi te kunnen draaien.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant