De organisatoren van het kerstconcert 'Duif'
De organisatoren van het kerstconcert 'Duif'

Kerstconcert 'Duif': vijf Rooise koren in één concert

Cultuur

Sint-Oedenrode - Vijf Rooise koren en een gelegenheidskoor van leerlingen van groep 4, 5 en 6 van basisschool 'Kienehoef' geven 18 december een kerstconcert in de H. Martinuskerk. Het concert is een initiatief van het Cultureel Platform Sint-Oedenrode.  De titel van het concert is 'Duif'

"Normaal geeft elk koor ieder jaar een eigen kerstconcert. In 2012 hebben we voor het eerst een gezamenlijk kerstconcert gegeven in de Goede Herderkerk", vertellen Lia Bekkers en Marius Wijnakker van het Cultureel Platform Sint-Oedenrode. "Nu vier jaar later vond een vijftal koren dat het weer tijd was voor een gezamenlijk kerstconcert. Het is een concert rondom een verhaal met een kerstgedachte over een duif dat geschreven is door Lisanne van Aert".

Bekkers en Wijnakker vertellen vol enthousiasme over het concert, over de prettige samenwerking met de parochie, die de kerk voor het concert gratis ter beschikking stelt en het enthousiasme bij de afgevaardigden van de koren bij het samenstellen van het programma en op de manier waarop de organisatoren het publiek bij het concert gaan betrekken.

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant