v.l.n.r.: Bart, Luuk en Tijs de Leest.
v.l.n.r.: Bart, Luuk en Tijs de Leest.

Wereldberoemd….in Boskant

Cultuur

Boskant - Luuk, Tijs en Bart de Leest uit Boskant vormden samen de Band Zonder Bril. Sinds iets meer dan een week heten ze voortaan The Artists Formerly Known As Band Zonder Bril. Dit komt door de breuk met hun management, dat de rechten van de originele naam heeft. De drie broers vormen al twee jaar een band en zijn inmiddels welbekende persoonlijkheden in Rooi en omstreken. Hoe gaan ze verder nu ze het management in eigen beheer hebben?

''We zijn eigenlijk begonnen als band tijdens de Orion Music Awards in 2013. Orion is een samenwerkingsverband tussen zestien middelbare scholen uit Brabant'', vertelt Luuk. ''Daar hebben we op school auditie voor moeten doen en uiteindelijk mochten we optreden in het Parktheater in Eindhoven. Er zat een kleine duizend man, dus dat was wel echt heel spannend. Op het Heerbeeck College in Best, waar Tijs en ik op school hebben gezeten en Bart nog steeds zit, hebben we ook elk jaar het Theatercafé. Daar komt van alles voorbij, maar vooral muziek'', gaat Luuk verder met zijn verhaal. Binnenkort, op 11 en 12 december gaan de broers daar weer optreden. ''Kaarten zijn te koop via www.bandzonderbril.nl/tickets'', lachen de broers. ''Verder hebben we ook aan het Pink Button Project meegedaan'', vervolgt Tijs. "Dat was een benefietconcert voor Alp D'HuZes. We werden er zelfs voor gevraagd." Worden de heren op straat wel eens herkend? "We zijn wereldberoemd… in Boskant", grapt Tijs.

''De reden dat we gebroken hebben met ons management (ons moeder), is dat we na die twee jaar als bekende artiest nog steeds geen zakgeldverhoging hebben gekregen, geen fatsoenlijke repetitieruimte hebben en niet eens naar school werden gebracht wanneer het regende!" klagen de bandleden. "En aangezien de rechten van onze bandnaam bij het management lagen, hebben we hetzelfde als Prince gedaan. Onze originele naam met de toevoeging 'The Artists Formerly Known As' ervoor. Dat kunnen wij ook, dachten we", vervolgt Luuk het verhaal. Tijs: "Eigenlijk heeft Prince ons idee, dat we al jaren gelden bedacht hadden, gewoon gejat. Voor het nieuwe management hebben we al een aantal open sollicitaties binnen gehad, maar die gaan we eerst even rustig bekijken. Voorlopig hebben we het in eigen beheer. "Hoe het verder gaat in de toekomst weten we nu nog niet, we zien wel wat er op ons pad komt en kijken of we dat leuk genoeg vinden. Je kunt ons in elk geval al wel vinden op iTunes en Spotify'', tipt Luuk.