In Sint-Oedenrode zitten veel culturele verenigingen.
In Sint-Oedenrode zitten veel culturele verenigingen.

Cultuureducatie in Meierijstad gaat door

Cultuur

Sint-Oedenrode - Afgelopen dinsdag is door de rechtbank Oost-Brabant Stichting Meierijse Instellingen voor Kunsteducatie (MIK) in staat van faillissement verklaard. Wat betekent dit voor de cultuureducatie in Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel (Meierijstad)?

Historie
Stichting MIK/PB verkeerde sinds eind 2014 in financieel zwaar weer en een reorganisatie van MIK/PB buiten faillissement was helaas niet haalbaar. In mei jl. verleende de rechtbank een voorlopige surseance van betaling aan Stichting MIK. Dinsdag is deze surseance omgezet in een faillissement.

Invulling cultuureducatie Meierijstad
De gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel hebben in de afgelopen periode onderzocht op welke wijze de huidige diensten voor cultuureducatie kunnen worden voortgezet. Hieruit is een plan ontstaan waarmee, binnen de financiële en inhoudelijke kaders van de gemeenten, cultuureducatie gecontinueerd kan worden. Over de uitvoering hiervan zal op korte termijn meer duidelijk worden. De huidige cursisten van Stichting MIK zullen hierover binnenkort worden geïnformeerd.

Huidig seizoen
De activiteiten en lessen van het huidige seizoen kunnen ondanks het faillissement gewoon door MIK afgerond worden, aldus de curatoren.