Afbeelding
Foto:

Papgat benoemt geen nieuwe Prins

Carnaval Carnaval

Sint-Oedenrode – Stichting Papgat heeft een rigoureus besluit genomen door voor komend seizoen geen nieuwe Prins Carnaval aan te wijzen. Dat nieuws is via een nieuwsbrief verspreid. Prins Twan en Adjudant Rolph blijven ook komende jaargang een rol vervullen.

De inhoud van de nieuwsbrief
De periode na carnaval is een rare tijd geweest, waarin we te maken kregen met het coronavirus. Dat virus heeft veel invloed op ons, onze familie en onze bezigheden. Het virus zorgt voor ziekte en verdriet. Wij hopen dat dit leed jullie persoonlijk gespaard is gebleven. Onze gedachten gaan echter uit naar hen die wel ziek zijn geweest of, erger nog, een naaste hebben verloren. Wij wensen hen veel sterkte.

Helaas zal het virus ons de komende tijd ook nog bezig houden. Hoe lang, dat weet niemand. De afgelopen weken hebben wij als Stichting Papgat een aantal keren vergaderd over carnaval in een anderhalvemetersamenleving. Wij denken dat het niet samen gaat. Dit betekent dat wij hebben besloten dat er geen nieuwe Prins gevraagd gaat worden voor het komende seizoen. Hoe het seizoen er uit gaat zien, is nu echt nog niet te voorspellen. Onze inschatting is dat bijeenkomsten met meer dan 100 mensen pas weer toegestaan zijn, als er een vaccin is. In de media lezen wij dat dit misschien nog wel een jaar kan duren. In deze overbruggingsperiode tot een samenleving zoals wij die gewend waren, kunnen wij 'de Neije' niet geven wat hij verdient. Het voortraject van keuze van een prins tot de onthulling op 11-11 is voor een nieuwe prins een belangrijk periode. Waarvan hij veel geniet, maar die ook hard nodig is om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Dat is op dit moment ook niet mogelijk. Wanneer wel is voor iedereen onduidelijk. 

Natuurlijk zijn er digitale mogelijkheden, maar dan ga je voorbij aan de essentie van carnaval: gezelligheid, elkaar ontmoeten en (je viert )het samen vieren. Hopelijk komen er toch momenten dat we samen kunnen feesten of op een receptie kunnen gaan. Natuurlijk hoort hier dan wel een Prins bij. Het is dan ook heel fijn dat Twan en Rolph hebben aangegeven dat zij ons hierbij willen ondersteunen. Zij zullen dan ook in eerste instantie meegaan en als zij niet kunnen, gaat een andere oud prins mee. Het coronavirus en de genomen maatregelen hebben ook consequenties voor de jaarlijkse bedankdag, deze zal dit jaar in de bekende vorm niet doorgaan. De veiligheid van eenieder gaat boven alles. Via deze weg alvast dank voor jullie inzet het afgelopen seizoen en op een later moment komen wij hier nog op terug. 

Oproep
Onze penningmeester Benita van Summeren heeft aangegeven dat zij na het komende seizoen haar taken als penningmeester neerlegt. Wij zijn op zoek naar een vervanger voor Benita. Wie komt ons gezellige team versterken en pakt deze uitdaging op? Zijn er nog vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief, dan horen wij die graag! Wij wensen jullie en je familie een goede gezondheid!