Afbeelding
Foto: africa-studio.com (Olga Yastremska and Leonid Yastremskiy)

Help mee de zorg rondom depressieve klachten te verbeteren

Gezondheid Gezondheid

Het Neurotrend onderzoek gaat mogelijk leiden tot betere en snellere hulp aan mensen die lijden aan depressieve klachten. Het doel van het onderzoek is om op basis van MRI-scans en vragenlijsten het verloop van een depressie te voorspellen en beter te bepalen welke specifieke behandelingen goed aanslaan bij een persoon met depressieve klachten. Behandelaren weten op voorhand vaak niet welke behandeling aanslaat. Daarom is het nog niet goed mogelijk om voor iedere persoon meteen de juiste behandeling te kiezen. Hersenscans kunnen aanvullende informatie geven en behulpzaam zijn. Het Neurotrend team probeert met deze informatie de effectiviteit van de behandeling te vergroten.

Wat houdt deelname aan het Neurotrend onderzoek in? 
Bij deelname wordt u uitgenodigd voor twee bezoeken van ieder maximaal 4 uur. Bij het eerste bezoek wordt een MRI-scan gemaakt bij Kempenhaeghe te Heeze en worden er enkele vragenlijsten afgenomen. Na een jaar vindt het tweede bezoek op dezelfde locatie plaats. Tussentijds wordt u drie keer gebeld om een korte vragenlijst af te nemen. Deze telefonische afspraken duren ongeveer 30 minuten per keer. Na uw tweede bezoek ontvangt u €40 vergoeding, een reiskostenvergoeding en u mag uw eigen hersenscans mee naar huis nemen.

Wilt u deelnemen of heeft u vragen? 
Meer informatie is te vinden op www.neurotrend.nl. Via deze site kun je je ook aanmelden. U mag ook een mail sturen naar neurotrend@kempenhaeghe.nl.

Het Neurotrend onderzoek is een samenwerking van GGzE, Phillips Research, Kempenhaeghe Expertisecentrum voor epilepsie en de Technische Universiteit Eindhoven.