Bram en Manon in het helblauwe water.
Bram en Manon in het helblauwe water. Foto: Manon van Os

De liefde voor Curaçao blijft groeien: “Dit is ons thuis”

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - In 2017 sprak DeMooiRooiKrant met Bram School en Manon van Os. In dat jaar verlieten ze Sint-Oedenrode en vertrokken ze naar de andere kant van de wereld. Het stel heeft al bijzondere landen ontdekt en vertoeft momenteel op Curaçao, waar ze een bijzondere tijd doorbrachten tijdens de feestdagen.

In 2011 liep Manon vijf maanden stage op Curaçao. Bram kwam halverwege die stage er achteraan gevlogen. Daar begon de liefde voor het eiland. “We hebben ook veel gereisd. Na onze wereldreis in 2015 wilden we nog niet naar Nederland, maar het budget was op. Toen hebben we een aantal maanden op Curaçao gewerkt”, vertellen ze. Daarna bracht het stel een tijd door in Nederland, voor ze weer verder gingen met reizen. “We zijn een jaar in Nederland geweest, maar voelden ons daar niet meer zo fijn. Natuurlijk was het fijn met vrienden en familie, maar we wilden er niet meer wonen. Daarom zijn we naar Curaçao vertrokken”, legt Manon uit. 

Ze halen meer uit het leven, omdat ze op het eiland altijd buiten zijn. “Er is altijd iets te doen en we voelen ons hier goed. Bram heeft zijn werk uit Nederland mee kunnen nemen. Dat is iets de pandemie voor heeft gezorgd. Hij werkt op afstand als Mechanical Engineer en ontwerpt machines voor bedrijven in Nederland”, aldus de Rooise. Manon focust zich op hun blog, www.flipflopwanderers.com, bijbehorende fotografie en social media. Over de jaren heen is de reisblog enorm gegroeid. “We werken daarvoor veel samen met hotels en reisgerelateerde producten die wij promoten en waar wij foto’s voor maken.” 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Wil je ook iemand aanmelden voor deze rubriek Rooienaren in het buitenland? Mail dan naar redactie@mooirooi.nl