Karien en Esther (r) voor de winkel.
Karien en Esther (r) voor de winkel. Foto: Jos van Nunen

Na 45 jaar stopt Foto de Vakman

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Met pijn in het hart heeft eigenaresse Esther Verwoerd moeten besluiten om Foto de Vakman per 1 maart 2022 te sluiten. Dat heeft ze deze week bekend gemaakt aan haar klanten.

Ze stipt aan dat het sinds de bankencrisis steeds moeilijker is om als kleine zelfstandige winkelier te overleven. Ook de groei van grote winkelketens zoals Hema, Kruidvat, Albelli, Mediamarkt e.d. maakt het volgens haar vrijwel onmogelijk om te bestaan. “Toen kwam daar in maart 2020 ook nog de coronapandemie bij, wat heeft gezorgd voor enorme prijsstijgingen van goederen en meer omzetverlies”, schets Esther nog een probleem dat voor haar de nekslag betekende.

Esther: “Dit besluit valt zwaar en stemt mij alsook mijn medewerkster Karien verdrietig. We hebben alle jaren met veel toewijding en plezier gewerkt in de winkel en hebben genoten van de contacten met en de verhalen van onze klanten, dit zullen we enorm gaan missen.” Esther heeft de zaak achttien jaar gedraaid. Haar moeder An twintig jaar. Zij nam het destijds over van Foto de Vakman uit Uden. Tot 1 maart blijft de winkel nog zoveel mogelijk doorgaan. “We hopen dat de lockdown eindigt 14 januari a.s. en we nog een goede uitverkoop kunnen realiseren om de schade beperkt te houden.”

Het DHL servicepunt, foto’s afdrukken, pasfoto’s maken, bedrukkingen en kopieerservice lopen door tot het eind. Tijdens de lockdown kunnen klanten voor pasfoto’s en DHL pakketten binnenlopen; bestellen van foto’s kan via WhatsApp en email. Fotowerk en overige producten kunnen op bestelling afgehaald worden. Het pand aan het Kerkplein wordt inmiddels weer te huur aangeboden.