René Höppener (l) uit Veghel en Patrick van Lierop uit Sint-Oedenrode
René Höppener (l) uit Veghel en Patrick van Lierop uit Sint-Oedenrode

Leerlingen door leraren uitgedaagd voor extreem lange wandeling in strijd tegen kanker

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode / Veghel - René Höppener uit Veghel en Patrick van Lierop uit Sint-Oedenrode, beide verbonden aan het Udens College en oprichters van het bedrijf Onderwijzers, hebben een sportief en nobel plan opgezet voor 2022. Met een twintigtal leerlingen en begeleiders wilden ze deelnemen aan Alpe d’HuZes om geld in te zamelen voor kinderen met kanker. Oud-leerling Siem van de Broek overleed onlangs op 18-jarige leeftijd aan deze vreselijke ziekte. Het is echter nog maar de vraag of Alpe d’HuZes dit jaar door kan gaan, maar ze hebben daarom al een alternatief bedacht.

Ze vragen zich nu af of er naast leerlingen van het Udens College ook leerlingen van scholen in hun eigen gemeente (Meierijstad) bereid zijn om aan te sluiten bij een unieke uitdaging. René en Patrick willen komend jaar, op 30 mei, van De Cocksdorp op Texel naar het Prinses Maxima Medisch Ziekenhuis in Utrecht lopen. Een afstand van zo’n 150 km. Per dag wordt er 30 km gelopen, een zware, maar unieke beproeving voor de jongeren. “Wij willen de nieuwe groep leerlingen laten zien en voelen dat ze er nooit alleen voor staan. We willen hen iets laten ervaren wat ze in de schoolbanken nooit zullen leren/ervaren. Kortom, ze krijgen een ervaring voor het leven!” zeggen de heren enthousiast.

Welke scholen sluiten zich aan?
René en Patrick willen door middel van deze publiciteit andere scholen in de regio bewegen om ook een sponsoractiviteit te organiseren. Het geld wat ze daarmee ophalen kan dan aan hen worden “overgedragen” en nemen zij mee naar Utrecht. De samenwerking met de scholen zal dan ook breed kenbaar gemaakt worden.

Afbeelding