De sporthal werd vorig jaar gebruikt om te vaccineren.
De sporthal werd vorig jaar gebruikt om te vaccineren. Foto: Jeroen van de Sande

WAAROM?

Ingezonden Ingezonden

Sint-Oedenrode - Waarom laten we ons zoveel angst aanjagen dat we, als bange konijnen in de koplampen, massaal elk vermogen tot zelf nadenken en handelen lijken te verliezen?

Waarom beschouwen we ‘de’ cijfers van de virologen als vaststaand en onwrikbaar? Wat zeggen cijfers als ze niet in relatie worden gebracht met andere cijfers (behalve dan met de capaciteit van een vóór corona al ver uitgeklede zorg)?

Waarom blijven al die andere cijfers, bijvoorbeeld over de soms dodelijke maatschappelijke effecten van de maatregelen, grotendeels buiten beeld en worden artsen en wetenschappers met een goed onderbouwd maar ánder verhaal uit de media geweerd en in diskrediet gebracht?

Waarom laten we steeds weer toe dat de hele maatschappij ontwricht wordt door maatregelen die vele malen erger zijn dan de kwaal waartegen ze zeggen te beschermen? Corona maakt geen onderscheid tussen arm en rijk, samen of alleenstaand, (en kennelijk ook nauwelijks meer tussen gevaccineerd en ongevaccineerd), maar de maatregelen doen dat wel.

Waarom blijven we gewoon geloven dat vaccins en lockdowns de enige oplossing zijn? Waarom kunnen we niet zien dat er van alles wat het OMT en het kabinet ons de afgelopen jaren steeds als waarheid hebben voorgehouden niets, maar dan ook niets, overeind is gebleven? Waarom geloven we dan nog steeds dat déze lockdown, die voor velen de genadeklap zal blijken, wél gaat helpen en dat déze vaccinatie echt de laatste zal zijn? 

Waarom mogen we wel kapotgaan van de eenzaamheid? Waarom doen we niets als mensen door wanhoop tot zelfmoord worden gedreven? Waarom is het aanvaardbaar dat we al onze weerstand (het enige dat écht helpt tegen corona) verliezen door veel te veel stress en veel te weinig beweging? 

Waarom lopen we niet met ons allen te hoop tegen deze onmenselijke maatregelen? Het is niet een virus dat ons leven kapot maakt, maar het is de hoogmoed van mensen die denken dat het leven maakbaar en de natuur overwinnelijk is. Is dat de reden waarom we overal aan dood mogen gaan, behalve aan corona?

Mia van Boxtel