Pushpa in India.
Pushpa in India.

Pater Pushpa bericht vanuit India

Religie Religie

Beste leden van het pastorale team, leden parochiebestuur, kosters, leden torengroepen, pastorale assistenten, kerkkoren, organisten, dirigenten, cantors, acolieten, lectoren, misdienaren, alle vrijwilligers en alle parochianen van de Parochie Heilige Oda van Sint-Oedenrode-Centrum, Eerschot, Olland, Boskant, Nijnsel, Son en Breugel. 

Door: pater Pushpa Raj

Hartelijke groeten van pater Pushpa Raj uit INFANT JESUS PARISH (Het Kind Jezus Parochie) in Gunturu, bisdom in de deelstaat van Andhra Pradesh in het zuiden van India. Door het regelmatige gebrek aan elektriciteit en communicatievoorzieningen, kon ik helaas niet goed contact houden met mijn voormalige parochie. Veel parochianen probeerden mij te bereiken. Mijn mobiele telefoon was kapot. Altijd in gebed verbonden met jullie in mijn gebeden en de heilige missen in mijn lokale Telugu-taal.
Mijn parochie bestaat uit zeven parochie-dorpen, hier ben ik afgelopen augustus mijn priesterlijke missietaak begonnen. Sommige dorpen werden door het jaar lang verlaten. Ik doe mijn best in al die dorpen de geloofsgroei terug te brengen. Door de week ga ik in alle dorpen op bezoek om de heilige missen te vieren. En op zondag nodig ik alle gelovigen van de zes dorpen uit om naar de hoofdkerk te komen. De heilige mis in de hoofdkerk duurt lang met een lange preek met liederen en op een charismatische manier. Na de heilige mis geef ik catechismusles voor alle kinderen.
Ik ben zeer dankbaar voor jullie gulle financiële hulp voor de hulp voor de kinderen in mijn geboortedorp en in mijn missie parochie-dorpen. In de latere maanden ga ik al de dorp-kerken renoveren en onderhouden. Ik ben zeer dankbaar voor jullie hulp in de vorm van een heel mooi bedrag dat ik bij mijn afscheid mocht ontvangen; ik heb recent een invertor-batterij voor de huidige pastorie gekocht die voor elektriciteit zorgt, voor tweeëntwintig arme kinderen studiegeld voor dit schooljaar betaald, voor de arme families een bruidsschat voor het gewone huwelijk betaald, voor watervoorzieningen voor de dorpsmeisjesschool gezorgd, geiten gedoneerd voor de arme families en geholpen bij het herstel van het kapotte schoolgebouw in mijn dorp. Ik ben zeer dankbaar voor het parochiebestuur van Sint-Michael Schijndel dat voor mij een motor - hèt vervoermiddel hier - heeft geregeld. Het is heel fijn! Ik ga met deze motor alle zeven kerkdorpen af om daar regelmatig in de kerkvieringen voor te gaan. Ik heb ook een helm gekocht. Hier in onze omgeving gebruiken de meeste mensen geen helm, maar ik doe het wel, een stuk veiliger voor mij. Voorheen reisde ik naar alle kerkdorpen met de Riksha-3wheeler taxi. Nu is het heel fijn om met eigen vervoer regelmatig de parochianen te kunnen bezoeken. Oktober en november waren de natte moessonmaanden in mijn omgeving. Een dag regent het en de andere dag is droog maar de temperatuur komt boven de 35 graden. In het begin was ik vaak moe, nu ben ik goed geacclimatiseerd.
Met mijn moeder en familie gaat het goed. Ik probeer om één keer per maand mijn moeder te bezoeken. Mijn moeder woont 900 kilometer van mij vandaan. Met mijn parochie gaat het goed. Op 2 november op Allerzielendag, heb ik de heilige mis op het kerkhof gevierd en daarna alle graven gezegend. Nu in deze maand ben ik bezig met huisbezoek voor kerstmis. De nonnen -de zusters- mijn buren, zij hebben de adventskrans versierd. Het is heel mooi om te zien. Na 17 december ga ik met de afbeelding van het Kind Jezus van huis naar huis in al mijn parochiedorpen om in te zegenen en als voorbereiding op het kerstfeest.

Beste Mensen, ik wens u allen van harte een zalig kerstfeest en een gezegende nieuw jaar 2022 toe! Ik bid voor jullie en ik vraag uw gebed voor mij en mijn parochie. Ik dank u allen met heel mijn hart voor uw nodige steun en hulp voor mij. Moge het Kerstkind ons allen zegenen. Nogmaals, ik dank u allen voor alles.

Altijd in gebed verbonden.