Wethouder Van der Pas tijdens de opening van de website.
Wethouder Van der Pas tijdens de opening van de website.

Gemeente lanceert website www.meierijstadbeweegt.nl

Gemeentenieuws Gemeentenieuws

Meierijstad - Wethouder sport Coby van der Pas, lanceerde afgelopen 19 december, met een druk op de knop, de nieuwe website www.meierijstadbeweegt.nl.

Op deze site worden de zwemmogelijkheden van de gemeentelijke zwembaden samengebracht. Ook andere binnensportaccommodaties van de gemeente zoals sporthallen en gymzalen, zijn hier te vinden. Met dit portaal wordt de online dienstverlening van gemeente Meierijstad verder verbeterd en het gebruikersgemak voor de inwoners vergroot. Van der Pas: ”Met deze nieuwe website brengen we sportvraag en sportaanbod op een gebruiksvriendelijke manier bij elkaar. Een extra stimulans om te gaan én te blijven sporten en bewegen.”

Nieuwe website, nieuwe mogelijkheden
Zwembadgebruikers kunnen via de website een los kaartje of een badenkaart kopen en krijgen daarmee direct toegang tot de zwembaden. Bezoekers kunnen vervolgens hun eigen gegevens inzien. Ouders van de kinderen met zwemles, kunnen bovendien de vorderingen volgen via het leerlingvolgsysteem. Dit geldt op dit moment alleen nog voor het zwembad in Schijndel, De Molen Hey. Het nieuwe zwembad De Neul in Sint-Oedenrode opent eind januari 2022 en wordt aangesloten op dit systeem – net als het nieuwe zwembad in Veghel zodra dit gereed is.

Groeimodel
In de loop van de komende maanden wordt de website verder uitgebouwd. Alle informatie over sporten en bewegen binnen Meierijstad krijgt hier een plaats. Denk daarbij bijvoorbeeld aan info over de sportcoaches, uniek sporten, beweegprogramma’s en sportaanbieders. De website is bedoeld als centrale plek voor sportmogelijkheden in Meierijstad. Op termijn is het ook mogelijk om een binnensportaccommodatie te huren via het reserveringssysteem.