Afbeelding

De ideale weddingplanner voor de bruiloft vinden: 5x tips!

Zakelijk Zakelijk

Veel bruidsparen kiezen ervoor om een weddingplanner in te schakelen. En dit is natuurlijk niet zomaar zo, want een weddingplanner inhuren heeft meerdere voordelen. Zijn jij en je partner verloofd en zitten jullie eraan te denken om een weddingplanner in te huren? Dan is het uiteraard wel belangrijk dat jullie een goed gevoel hebben bij deze persoon. Maar hoe vind je eigenlijk de ideale weddingplanner voor de bruiloft? Om jou op weg te helpen, zetten wij hieronder wat handige tips op een rij.

Wat is een weddingplanner?
Voordat we de tips voor het vinden van een goede weddingplanner opsommen, is het natuurlijk eerst goed om te weten wat een weddingplanner nu eigenlijk precies inhoudt. Een weddingplanner is een persoon die gespecialiseerd is in het plannen van een bruiloft. Een weddingplanner kan ervoor zorgen dat jullie een onbezorgde dag tegemoet gaan. Van het zoeken naar trouwlocaties in Eindhoven, Amsterdam of heel ergens anders tot het regelen van de catering: een weddingplanner kan het allemaal doen.

Nu het duidelijk is wat een weddingplanner precies is, zetten wij hieronder wat handige tips op een rij om de ideale weddingplanner voor jullie bruiloft te vinden.

Zet jullie behoeftes op een rij
Voordat jullie op zoek gaan naar de ideale weddingplanner, is het goed om jullie behoeftes duidelijk op een rij te zetten. Willen jullie alleen wat hulp bij bepaalde onderdelen of echt de hele bruiloft van A tot Z laten organiseren door de weddingplanner? Het is goed om hierover na te denken. Sommige weddingplanners zijn namelijk ook bereid om voor een deel mee te helpen met de bruiloft, dus dit is een belangrijke keuze die je samen met je partner moet maken. Dit kunnen jullie doen aan de hand van jullie behoeftes.

Bepaal een budget
Nog voordat jullie gaan zoeken naar een weddingplanner, is het verstandig om een budget op te stellen. Een weddingplanner kan flink oplopen in de kosten en dit moet natuurlijk wel binnen jullie trouwbudget passen. Het kan dus handig zijn om eerst goed te bedenken wat je maximaal kwijt wilt zijn aan de bruiloft zelf en aan de weddingplanner, zodat jullie niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Als jij en je partner het eens zijn over het budget, wordt het makkelijker om op zoek te gaan naar de perfecte weddingplanner voor jullie bruiloft.

Doe research
Wat handig kan zijn bij de zoektocht naar de ideale weddingplanner, is om research te doen. Wie weet zijn er wel andere bruidsparen die je kent die gebruik hebben gemaakt van een weddingplanner. Vraag dan vooral naar hun ervaringen hiermee, wie weet is deze weddingplanner ook wel iets voor jullie bruiloft. Ook kun je via het internet uiteraard research doen. Lees in dit geval reviews van andere koppels.

De trouwdatum voorleggen
Voordat je met een weddingplanner om de tafel kan gaan, is het uiteraard wel van belang om te weten of deze persoon nog vrij is op jullie trouwdatum. Als dit namelijk niet het geval is, kunnen jullie gelijk verder zoeken en besparen jullie tijd en moeite. Leg dus tijdig de trouwdatum voor als je een weddingplanner op het oog hebt, zodat je weet waar jij en je partner aan toe zijn.

Een goede klik
Denk je een goede weddingplanner gevonden te hebben? Dan is het belangrijk om even met elkaar om tafel te zitten. Het is belangrijk om te weten wat de stijl van de weddingplanner is en of dit bij jullie past of niet. Bovendien moet er wel een goede klik zijn tussen jullie en de weddingplanner, om alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Jij en je partner besteden tenslotte de organisatie van de bruiloft uit, wat zeer belangrijk is. Des te fijner is het als jij en je partner een goede klik hebben met de weddingplanner. Laat ook vooral jullie wensen weten of ga zelf alvast op zoek naar inspiratie. Voor inspiratie voor een toffe trouwlocatie zou je bijvoorbeeld kunnen kijken bij Weddingspaces. Zorg ervoor dat jij en je partner duidelijk de wensen aangeven, zodat hier geen onduidelijkheden over ontstaan en de weddingplanner jullie optimaal kan helpen.

Deze bovenstaande tips kunnen jou en je partner er bij helpen om een goede weddingplanner uit te zoeken. En dat is van groot belang, want met de hulp van deze persoon wordt de bruiloft vast een dag om nooit te vergeten!