Dit jaar helaas geen levende kerststal in Olland.
Dit jaar helaas geen levende kerststal in Olland. Foto: jos van nunen

Geen levende kerststal, maar wel een wandelroute

Recreatie en Toerisme Recreatie en toerisme

Geen levende kerststal, maar wel een wandelroute

De Ollandse kerststalcommissie had aan 2021 een mooi en sfeervol eind willen breien door op Kerstavond gezellig bij elkaar te komen bij de Ollandse levende kerststal. Maar helaas, Corona zit iedereen nog steeds dwars. Dat maakt het onverantwoord om met veel mensen samen te komen om het feest van Kerstmis in te luiden. Dus ook dit jaar geen levende kerststal.

De kerststal zélf, met zijn mooie beelden, staat er natuurlijk wel. Zo is het altijd de moeite waard om daar toch even een kijkje te komen nemen en een kaarsje aan te steken. “Tijdens de kerstdagen brand er een speciaal kaarsje voor ‘onze’ verteller René Heesbeen. Tot ons groot verdriet hebben we in juli van dit jaar afscheid van René moeten nemen. Vanaf het begin zat René in de organisatie, tien jaar lang heeft hij het kerstverhaal verteld en kon dat als geen ander. Wat zullen we de grote mooie verteller missen,” aldus de organisatie.

Kerstwandeltocht
Omdat er geen levende kerststal is heeft de kerststalcommissie een kerstwandeltocht uitgezet. De wandeltocht kun je zelf vanaf 19 december op elk tijdstip lopen. Volg de sterren, die wijzen de weg. Begin bij ster nummer één bij de kerststal. Op enkele sterren staat een letter. Probeer al de letters te vinden. Deze letters vormen een zin. Lever de juiste zin voor 3 januari in bij Wilma Meijs, Pastoor Smisstraat 21. Vergeet natuurlijk niet om er je naam en adres op te zetten. Onder de goede inzenders wordt een leuke prijs verloot. En zoals gezegd: Iedereen mag meedoen. Dus ga lekker wandelen, alleen, of samen met je gezin, vriend of vriendin, de tocht is niet zo lang, heel goed te doen voor kinderen.

De kersstalcommisie wenst iedereen fijne dagen en een gezond en goed 2022 en hoopt iedereen volgend jaar weer bij de levende kerststal te kunnen en mogen ontmoeten.