Afbeelding

Creatief Rooi vol in het licht

Roois nieuws Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Ze hadden het aan zien komen, het team van Creatief Rooi. Een Kerstexpositie in het Ontmoetingscentrum met gesloten deuren. Maar dat wilden ze niet laten gebeuren. Het hele team heeft dagen gewerkt om Creatief Rooi vol in het licht te zetten en een schouwspel te creëren, waarvan alle voorbijgangers kunnen genieten tijdens de donkere dagen rond Kerst. En het blijft niet onopgemerkt want jong en oud blijft staan voor de etalages en neemt de tijd om alles goed in zich op te nemen. 

Met de neuzen tegen de etalageruiten vergaapt men zich aan het Dickensstadje waar het winterlandschap, de skipistes en huisjes een mooi beeld geven van deze kersttijd. Achter de volgende etalageruit zie je de verzameling kleine kerststalletjes van Nettie Jansen, decoratief geplaatst op de gezaagde houten kerstboompjes van Rooienaar en exposant van de maand december Christ Raaijmakers. En sla je het hoekje om dan verbaas je je over de gehaakte kerstfiguurtjes van de dames Gerrie Vervoort en Lina Lunenburg, die er weer in geslaagd zijn om een hele collectie kerstballen, engeltjes, kerststalletjes en rendieren te haken voor het goede doel KiKa (KinderKanker). En niet te vergeten alle bijdragen van de exposanten van het afgelopen jaar, die gehoor hebben gegeven aan de oproep om een kunstwerk aan te leveren voor de decemberexpositie.

Om de lampen te kunnen laten branden is het team een verkoop gestart van decoupage vazen, die gretig aftrek vinden. Glazen vazen, beplakte met het bovenste laagje van servetten met als afwerking een vernislaag, worden verkocht voor het Ontmoetingscentrum. Het hele team van Creatief Rooi werkt eraan mee, om zo de vaste lasten van het Centrum te kunnen bekostigen.

Een blikvanger die een glimlach tovert op de gezichten van de passanten, is de feestelijk gedekte tafel in het midden van het Centrum met aan de kop van de tafel het Rendier, gemaakt door de creatieve Jeanne Wijnakker. Dit doet denken aan de Engelse film “Dinner for one”, waarin een eenzame, oude dame aan een feestelijk gedekte dis zich laat bedienen door een butler, die ook de niet aanwezig gasten bedient. Het team ziet wel een gelijkenis met deze Coronatijd, waarin eenzaamheid een thema is dat we niet moeten onderschatten. Het hoopt hiermee alle Rooienaren uit te nodigen om aandacht te hebben voor eenzaamheid en als dat mogelijk is iemand uit te nodigen aan de Kersttafel. Samen maken wij van Kerst een lichtpuntje in deze sombere tijd.

De decemberexpositie van Creatief Rooi, Borchgrave 7, is te bewonderen tot 1 januari. Voor het kopen van KiKa haakwerkjes en decoupage vazen kunt u terecht op donderdag, vrijdag, zaterdag en koopzondag van 13.00 – 16.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding