Corné Daniëls met zijn debuutroman 'Vrijgevochten'
Corné Daniëls met zijn debuutroman 'Vrijgevochten' Foto: Hans van den Wijngaard

Corné Daniëls schrijft zijn levenservaring op in ‘Vrijgevochten’

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Rooienaar Corné Daniëls (1966) heeft zijn hele leven al gefilosofeerd en geschreven, maar een boek dat was er nog niet van gekomen. Tot vorige week. Toen verscheen, na vier jaar schrijven en schrappen, zijn debuutroman ‘Vrijgevochten’. Het is deels een autobiografie, gebaseerd op zijn hoogsensitiviteit, vermengd met de nodige humor, spiritualiteit, misdaad en erotiek. ‘Vrijgevochten’ telt bijna 380 bladzijden en speelt zich grotendeels af in de Oostkantons van de Belgische Ardennen.

“Toen ik met mijn vrouw tijdens een fietsvakantie op weg was naar Luxemburg, ontdekten we dat in het oosten van België Duits wordt gesproken. In de Hoge Venen heb je het idee dat de tijd stil heeft gestaan. Daar zijn nog van die bouwvallige boerderijen, waarvan je verwacht dat ze onbewoonbaar zijn verklaard. Maar er wonen en werken gewoon mensen. Een omgeving die mijn fantasie prikkelde om van alles de revue te laten passeren”, vertelt Corné.

Het boek kent twee hoofdrollen: Robert en Kim. Corné is in beide rollen opgegaan en vertelt in het boek over zijn gedachten, zijn levensvisie en zijn kijk op leven na de dood. Robert heeft te maken met een posttraumatische stressstoornis en gaat onder behandeling bij de onvervalste hippie en hoogsensitieve Kim. 

Lees woensdag verder in DeMooiRooiKrant

Is uw interesse gewekt voor wat er zich afspeelt in de Ardennen en de hoofden van Robert en Kim? Bestel dan het boek ‘Vrijgevochten’ bij Corné Daniëls. Dat kan via het e-mailadres roman.cornedaniels@gmail.com, met vermelding van uw adresgegevens. Dan wordt het - mits u in de regio woont - persoonlijk bij u thuis afgegeven. Daarnaast is het boek ook te koop bij Bruna in Sint-Oedenrode. Het kost 19,95 euro.