Afbeelding
Foto:

Lever koffiepunten in voor de Voedselbank

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Tot 15 januari 2022 staat er een inzameldoos bij DeMooiRooiKrant in Mediahuis Meierijstad te Sint-Oedenrode. De inzameldoos raakt al aardig gevuld met DE-punten. In kleine coupures van de huishoudens en met coupures van 100 of meer punten van de grootverpakkingen voor bedrijven.

Koffie zit gewoonlijk niet in pakketten van de voedselbanken, omdat het een relatief duur artikel is. En ook de lange houdbaarheid van vacuum-verpakte koffie maakt dat supermarkten het bijna nooit hoeven weg te gooien, of (liever) weg te geven. Toch is onze nationale volksdrank heel belangrijk voor cliënten van de voedselbank. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse koffiedrinker gemiddeld 16 koppen koffie per week drinkt. Dat komt neer op 8,5 kg koffie per persoon per jaar. Dankzij de inzamelactie van vorig jaar kon de Rooise voedselbank 4 kg koffie per cliëntgezin uitdelen. Voor een gezin met meestal meer dan één koffiedrinker is dat weinig.
De samenwerking van Voedselbank en Lions is gaandeweg steeds beter gaan lopen. De lions zorgen voor het inzamelen en tellen van de punten, de voedselbanken nemen het contact met Douwe Egberts en het transport van punten en koffie voor hun rekening. Voedselbanken en Lions hopen dat “DE-waardepunten voor de Voedselbank” in Nederland een vanzelfsprekende traditie gaat worden.