Doreen (l) legt Delano en Angeline van alles uit over haar biggetjes.
Doreen (l) legt Delano en Angeline van alles uit over haar biggetjes.

Wist je dat varkens elke dag friet eten?

Human Interest Human interest

Sint-Oedenrode - “Toen ik tijdens het Weekend van het Varken hier was en al die kinderen met biggetjes zag knuffelen, dacht ik: ‘Dat wil ik ook!’, is Angeline de Bresser eerlijk. Daarom wist ze niet hoe snel ze moest reageren op één van de Gekke 11 prijzen in de jubileumeditie van DeMooiRooiKrant. De prijs was een gratis knuffelsessie met biggen van familie Van den Berkmortel uit Nijnsel.

Vorige week woensdag lag ze eindelijk daar waar ze wilde zijn. In het stro, met krioelende biggetjes door haar handen. Ook haar zoon Delano was er bij, net als eigenaresse Doreen van den Berkmortel. Zij legde met liefde en plezier van alles uit over de dieren. Dat is ze gewend. Niet alleen gooit haar gezin ieder jaar de deuren open voor duizenden mensen tijdens het Weekend van het Varken. Dat doen ze ook door het jaar heen. Voor gezelschappen, zoals kinderfeestjes. Alles om begrip te kweken voor hun branche.

Angeline vindt het knuffelen en kroelen helemaal te gek. Hoewel Delano soms een beetje stoer wil doen – wat logisch is voor een jongen van zijn leeftijd – vindt hij het stiekem ook vermakelijk en ‘schattig’. Vooral als Doreen vertelt dat varkens iedere dag friet eten, spitst hij zijn oren. Hij en zijn moeder stellen vragen en als de reporter vertrekt en Delano ook opstaat, blijft moeder nog even zitten. “Ik wil hier nog lang niet weg”, lacht ze en ze haalt nog een biggetje aan.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding