Dit gebied wordt ontwikkeld.
Dit gebied wordt ontwikkeld. Foto: Henri van Hoorn

Politiek omarmt plan Eerschotsestraat-Zuid

Woningbouw Woningbouw

Sint-Oedenrode – Het bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan Eerschotsestraat-Zuid, dat al jaren op de politieke agenda staat, kreeg woensdagavond brede instemming in de raadscommissie REB. Het plan voorziet in 60 - 63 woningen in verschillende categorieën, in de zone tussen de Eerschotsestraat en de Oostelijke Randweg. Vooral de kwaliteitsverbetering van het momenteel wat ‘rommelige’ gebied kreeg de handen op elkaar.

Van de voorbereiding was zoveel werk gemaakt dat Kees van Limpt (SP) een sneer over het “dikke boekwerk, een stedenbouwkundig plan voor een dorp, leve de bureaucratie” niet kon nalaten. Inhoudelijk hadden de commissieleden echter amper vragen of opmerkingen. Die bleven beperkt tot de termijn dat het tankstation er nog blijft (“pas duidelijkheid over een jaartje of zeven”) en het juridisch dichttimmeren van een overeenkomst tussen bewoner/inspreker Nico Engel en projectontwikkelaar Okko.

Dat laatste zal door de VVD in een amendement (wijzigingsvoorstel) worden opgenomen. Dat is dan ook de enige reden dat het niet als hamerstuk naar de gemeenteraad zal gaan, maar de uitkomst van het besluit zal duidelijk zijn. Het enige dat nog verder uitstel zou kunnen opleveren is een bezwaarschrift, al ligt dat ook niet in de verwachtingen.