De kerk van Nijnsel.
De kerk van Nijnsel. Foto: Kim Schepens

Vieringen Parochie Heilige Oda aangepast

Religie Religie

Sint-Oedenrode - De coronamaatregelen laten ook de kerken niet ongemoeid. Bisschop De Korte van het bisdom Den Bosch heeft aangegeven dat in navolging van de landelijke beperkingen ook het aantal vieringen in de Parochie Heilige Oda wordt beperkt, oftewel, na 17.00 uur zijn er in de kerken geen vieringen meer, ook niet met Kerstmis.

Dit betekent onder meer dat de viering van 19.00 uur op zaterdag in de Nijnselse Antoniuskerk wordt verplaatst naar 16.00 uur ’s middags. De viering in de Boskantse Ritakapel op woensdag 19.00 uur komt te vervallen. Dit geldt ook voor de ‘Kaarsjesmis’ die voor woensdagvond 15 december op het programma stond in de Martinuskerk.
De dagmissen in de Martinuskerk komen zowel ’s morgens als ’s avonds te vervallen. Hiervoor kan men op elke werkdag voorlopig terecht in de Nijnselse kerk waar om 08.30 uur de Aanbidding plaatsvindt, gevolgd door de eucharistieviering om 09.00 uur.
Binnenkort zal het vieringenschema voor Kerstmis en Nieuwjaar worden gepubliceerd. Een aantal vieringen zal via de livestream thuis te volgen zijn. De maatregelen gelden voor onbepaalde tijd.