v.l.n.r.: Will, Jeanne en Yvette.
v.l.n.r.: Will, Jeanne en Yvette.

“We zullen ze niet vergeten”

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - De start van de campagne Eet met je Hart is voortvarend in Sint-Oedenrode. Net als in 38 andere gemeenten zetten meerdere vrijwilligers zich er voor in. Het doel? Eenzame mensen vinden en hen laten voelen dat er aan ze gedacht wordt. Vorige week woensdagmiddag kregen ze en bezoekje van enkele betrokken dames. Ze kwamen niet alleen…

Nee, want ze hadden een tas vol lekkers bij. “Eigenlijk wilden we ze in deze periode een lunch aanbieden, maar door corona viel dat in het water”, vertelt Githa, één van de vrijwilligers. “Daarom hebben we besloten om ze een verwenpakket aan te bieden met allerlei lekkere dingen. We hebben de lekkernijen gekocht bij horeca- en foodondernemers die ons al sponsoren voor Eet met je Hart.” 

Yvette van Welzijn de Meierij bracht samen met de vrijwilligers Meta, Will, Jeanne en Corné een bezoek aan de eenzame Rooienaren. Manon kon er helaas niet bij zijn, maar die zet zich weer op andere vlakken in. De start was vanuit Thuis in Rooi, want daar is een samenwerking mee opgezet. “We geven niet alleen de tas af. Het gaat er ook om dat we even een praatje met ze maken. En we hebben er een gedichtje bij gedaan. Dat past wel bij deze tijd”, legt Will uit. Voor de komende maanden denken de dames nog na over nieuwe ludieke acties, want Corona zal nog wel even een stoorzender blijven. “We zullen ze in ieder geval niet vergeten”, zegt Githa tot slot. 

Mochten er verenigingen of bedrijven zijn die Eet met je Hart een warm hart toedragen en hen willen sponsoren of misschien in een andere vorm willen helpen, dan kunnen zij contact opnemen via githa.vandeven@metjehart.nl Als er mensen zijn die zelf graag als vrijwilliger zouden willen helpen bij Met je Hart Rooi dan kunnen zij zich ook melden.

Mochten lezers iemand kennen waarvan die weet of vermoedt dat deze eenzaam is, dan kunnen deze lezers dit melden bij Yvette via y.straetmans@welzijndemeierij.nl