Ollandia maakt het zichzelf onnodig moeilijk

Olland - Afgelopen zondag speelde Ollandia een thuiswedstrijd tegen SVSOS uit Biest-Houtakker. Het was een gure zondagmiddag waarbij de trouwe supporters zeker gemist werden.

In de beginfase kwam de grootste dreiging vanuit Ollandia. Zij begonnen krachtig aan de wedstrijd en zorgden meteen voor enkele counters. Tijdens één van deze counters kopte Gerbe Voets de bal snoeihard in het zijnet. Vervolgens kwam er nog een mooie kans voor Harm van Oirschot, maar hij kon de bal niet voldoende controleren. Het bleek dat Ollandia voorin de scherpte miste om de vele counters te verzilveren. SVSOS had in de 10e minuut een enorme kans die niet te missen leek. Helaas voor hen en gelukkig voor Ollandia, vloog het schot over het doel. Toen er door de scheidsrechter een overtreding gezien werd in het uitkomen van keeper Kevin Vesters richting de tegenstander, volgde een vrije trap op een zeer gevaarlijke plek aan de zijkant van de 16 meter. Tom de Beer speelde een goede wedstrijd en wist in de muur de bal tegen te houden en weg te schieten. Daarna leek een corner onvermijdelijk, totdat Rob v.d. Heijden - ook uit de muur komend - de richting van de bal omkeerde. Het spel tussen beide teams kabbelde rustig voort en beide teams zorgden niet voor adembenemend voetbalspel. Een aantal keer haalden beide teams opgelucht adem, nadat een kans van de tegenstander niet leidde tot een doelpunt.

In de tweede helft leek de peptalk van de trainer te leiden tot een betere samenwerking tussen de spelers. In de 55e minuut leek Stan de Beer op jacht naar een doelpunt. De keeper van SVSOS kwam ver uit zijn doel en wist met een sliding de bal weg te werken. Terwijl Stan op de grond lag, ging Rob v.d. Heijden er met de vrije bal vandoor en kon hij met een schot van afstand in het lege doel schieten. De 1-0 was tot ieders verbazing eindelijk een feit. Daarna waren er talloze kansen, maar de afwerking voorin was niet zuiver te noemen. Vlak voor het einde, in de 88e min, wist Stefan Erven zijn snelheid goed te gebruiken om solo op het vijandelijk doel af te stevenen. Met in zijn kielzog de verdediging van SVSOS 1, liet hij zich niet van de wijs brengen en schoot onverbiddelijk raak.

Terwijl de 2-0 gevierd werd door de thuisploeg, stak de grensrechter de vlag omhoog. Helaas ging de scheidsrechter mee in zijn beredenering en werd de goal afgekeurd. Gelukkig kwam SVSOS1 in de slotfase niet meer langszij, waardoor deze niet al te beste wedstrijd toch afgesloten werd met de volle winst.