Nijnsel/TVE Reclame tast nog steeds in het duister

Sport Sport

Nijnsel - Het was me het weekje wel beste sportvrienden. Ik hap af en toe best nog wel naar adem. Begin van de week begon al heftig met de degradatie van het Nederlandse curlingteam, samen met Finland. Best even slikken. En of dat nog niet genoeg was: woensdag werd duidelijk dat de kinderen van Katja Schuurman binnenkort opnieuw een nieuwe stiefvader krijgen en het zal zeker de laatste niet zijn. En daar kwamen vrijdagavond Mark en Hugo nog overheen, Hoofd Lockdown. Het laagje sneeuw op zaterdagmorgen bedekte wel het een en ander maar toch lang niet alle ongerief.

Door: Lambert Verhoeven

Afgelopen zondag toog ons Heren 1 naar Hoogeloon met toch zo’n slordige 2200 inwoners onder de rook van Bladel. Een wedstrijd waarbij Nijnsel vooraf al zeker wist dat het niet kon stijgen op de ranglijst maar mogelijk wel aansluiting kon vinden bij de andere teams die er eveneens wat minder florissant voor staan. Maar of Hoogeloon daar zelf oren naar had……?
Nee dus. Elke tegenstander van Nijnsel begint meteen overtuigend aan de wedstrijd in de hoop en het vertrouwen dat het snel op een rustgevende voorsprong komt. Ook de thuisploeg maakte hier geen uitzondering op; het in het blauw geklede Hoogeloon zette al snel druk op de in het smetteloos witte shirts en crematoriumzwarte broeken gestoken bezoekers. Deze kregen echter in de tiende minuut de eerste uitgelezen kans door de doorgebroken Rens Hoppenbrouwers! Hij schoof uiteindelijk de bal naast het doel terwijl Stefan Hulsen rechts van hem er nog een stuk beter voor stond… In de 25e minuut ging het echter aan de andere kant mis; een Nijnselse verdediger maakte een forse sliding in de zestien. Op zich niet verboden maar het is wel een riskante plaats en je weet dat de tegenstander begerig gaat liggen als hij contact voelt. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten. Een kleine tien minuten later ging na een voorzet onder meer Rick van der Vleuten een luchtduel aan. Daarbij werd hij stevig uit balans gebracht en zeeg vervolgens ter aarde. De 1-1 lag voor het oprapen maar tot verbijstering van de twee Nijnselse toeschouwers ging de bal niet op de stip. De 1-0 ruststand was dus te overzien.
Maar het voorzichtige optimisme werd al snel naar de vergetelheid geschoten: in de 59e minuut 2-0, drie minuten later 3-0, vijf minuten voor tijd 4-0 en net voor tijd 5-0, tevens de eindstand. Geen wereldgoals maar goed uitgespeeld en niet adequaat (genoeg) ingegrepen. Het mistige, grauwe, donkere en sombere weerbeeld deed de eindstand eer aan. Aanstaande zondag (??) tegen Hapert, aanvang 14.00 uur. Er zijn geen kaarten (meer) verkrijgbaar.