Nijnsel/TVE Reclame incasseert zevenklapper

Nijnsel  - Met Oud en Nieuw is een zevenklapper gemeengoed maar in de voetbalwereld minder. Nijnsel Heren 1 kreeg er afgelopen zondag helaas mee te maken. En dan nog wel in een thuiswedstrijd. Misschien goed dat het publiek het moest laten afweten…. Corona heeft dan toch nog enkele voordelen naar het schijnt.

De wedstrijd tegen Unitas’59 uit Noord-Eindhoven begon zoals gewoonlijk op zondag om half drie maar amper tien minuten later leek het pleit al beslecht; 0-2. Twee succesvolle aanvallen over links bleken dodelijk. Vervolgens leek de thuisploeg zich te herpakken maar dat verontrustte de gasten niet echt. Zij hielden de zaak achterin zonder al te veel problemen dicht. Toen in de 25e minuut een Nijnselse verdediger de bal in de voeten schoof van een Unitas-aanvaller wist hij wel raad met dit cadeautje; 0-3. Het is tenslotte Sinterklaastijd. Dit was ook de ruststand.
In de 55e minuut een op het eerste oog onnodige overtreding van de Nijnselse goalie en de bijbehorende straf was even logisch als onvermijdelijk: een strafschop die feilloos werd ingeschoten. Een klein kwartiertje later opnieuw een vloeiende aanval van de roodwitte brigade uit Eindhoven die als een mes door de warme Nijnselse boter sneed; 0-5. Het scorebord maakte overuren. Drie minuten later eenzelfde scenario dat de 0-6 opleverde. Nijnsel hing in de touwen en de negen tellen werden gretig omarmd. Vijf minuten later een schot zowaar op de paal van de….. bezoekers! Als je onderaan staat zit er ook niets mee. In de laatste minuut werd de zevenklapper een feit. De bezoekers bleven gretig de aanval zoeken en dat leverde hen een even dik verdiende als comfortabele overwinning op. Nijnsel moet opnieuw de scherven bij elkaar rapen en gaat zondag op bezoek bij het sterke Hoogeloon dat een stevig potje meeblaast in de top. De bal is rond…….