Afbeelding

Netflix aandelen kopen via het internet

Commcercieel Commercieel

Wil jij graag beginnen met beleggen? Dan is beleggen in Netflix waarschijnlijk een verstandige keuze om te maken. Wat de toekomst brengt is onbekend, maar op basis van de toenemende behoefte aan films en series op het platform zal de waarde van Netflix waarschijnlijk alleen maar toenemen. In 2020 had Netflix een nettowinst van 2,8 miljoen en de winst is al jaren enorm aan het stijgen terwijl er steeds meer abonnees bijkomen. Op basis van dit scenario kan je verwachten dat je op de korte termijn de financiële vruchten gaat plukken van investeren in Netflix.

Beleggen voor de kleine en grote portemonnee
Gelukkig hoef je niet een enorm startbedrag te hebben indien jij wilt beginnen met beleggen. Zelf de grootse beleggers zijn ooit begonnen met een klein budget. Vanaf jonge leeftijd beginnen met beleggen biedt zelfs extra mogelijkheden aangezien je over een langere periode van tijd geld kan investeren. En indien je al wat ouder bent dan heb je nog voldoende kansen en financiële mogelijkheden. In tegenstelling tot sparen heb je als belegger namelijk de kans om financiële winst te boeken over het geld dat je opzij zet. Op deze manier kan je financieel onafhankelijk worden in een onzekere financiële wereld.

Visie en verwachtingen
Voordat je begint met beleggen is het belangrijk om abstracte doelstellingen concreet te maken. Wat wil je bereiken met beleggen en hoe? Lees je vooral in over de feiten, cijfers en verwachtingen die te vinden zijn als je meer te weten wilt komen over beleggen in Netflix aandelen. Verder is het verstandig om een financiële limiet te stellen aan het bedrag dat je opzij wilt zeggen om te voorkomen dat je onverstandige keuzes gaat maken.

Broker
Indien jij daadwerkelijk aan de slag wilt gaan met het kopen van aandelen moet je op zoek gaan naar een broker. Een broker is een soort tussenpersoon die je in staat stelt om te beleggen. Zorg ervoor dat de broker waarbij je terecht komt transparantie geeft over de kosten en risico’s die komen kijken bij het beleggen. Op deze manier weet je waar je aan begint. Zoek verder een broker die hoog aangeschreven staat zoals De Giro, eToro, BUX en BinckBank. Deze bekende brokers worden betrouwbaar geacht en hebben vele beveiligingstesten ondergaan.

Koersstijging in aandelen 
De waarde van aandelen wordt in een kapitalistisch marktsysteem gedreven door vraag en aanbod. Als de vraag naar een aandeel stijgt zal de waarde omhoog gaan en als de vraag naar een aandeel daalt zal de waarde van een aandeel omlaag gaan. Op basis van het beeld dat wij de laatste jaren zien kan je verwachten dat de vraag naar aandelen niet gaat afnemen. De consumptie van films en series lijkt niet iets van de korte termijn. Verder krijg jij als aandeelhouder een dividenduitkering van Netflix, aangezien het financieel gezien erg goed gaat met Netflix kan je verwachten dat dit bedrag positief zal zijn. Daarentegen is niks zeker in de financiële wereld en krijgt Netflix er concurrenten bij, beleggen blijft een risico.