Eveline Vos. Foto: Anneloes van Acht.
Eveline Vos. Foto: Anneloes van Acht. Foto: anneloes van acht

‘Over heel Europa zijn er influencers die mijn merk promoten’

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – Er zijn jongeren die het liefst op de bank hangen en de dag doorbrengen met Netflix. Gelukkig doen ze dat niet allemaal en lopen er ook ambitieuze tieners en twintigers rond die niet stil kunnen zitten. Eveline Vos (22) is er zo een. Midden in de eerste lockdownperiode startte ze met haar eigen bedrijf: Curls & Cosmetics. Inmiddels spreidt de jonge Rooise ondernemer haar tentakels over Europa en wordt ze vooral online – via Instagram – erg goed gevonden. 

Waarom heet je bedrijf Curls & Cosmetics?
“Deze naam staat voor mijn passie in de haarverzorging en de cosmetica. Vandaar de combinatie van deze twee branches.”

Wat voor producten lever je?
“De producten die Curls & Cosmetics levert, zijn speciaal CG (Curly Girl) - goedgekeurde producten voor het krullende haar. Volgens de CG methode vermijd je schadelijke ingrediënten om zo op de beste manier voor je krullen te zorgen. Ik vind het ook erg belangrijk dat de producten geschikt zijn voor een gevoelige huid. Dit omdat ik zelf al jaren last heb van eczeem. Daarnaast is het mijn droom om een hoogwaardig assortiment aan cosmetica-artikelen te leveren. Op dit moment ben ik mijn assortiment aan het opbouwen. Het allereerste eigen ontworpen product is de CurlyCurls gel, speciaal voor krullenbollen die de CG-methode volgen. Dit product wordt nu al ruim een jaar goed verkocht binnen Europa. Onlangs ben ik begonnen met de eerste uitbreiding van mijn assortiment, namelijk een krullencrème. Ik heb een eigen webshop ontwikkeld waar ik mijn producten aan consumenten verkoop, maar ik lever ook aan groothandels, kapsalons en webshops. Het is geweldig om te zien dat ik zoveel positieve feedback krijg over mijn bedrijf en mijn krullengel. Over heel Europa zijn er influencers die mijn merk promoten. Neem maar eens een kijkje op mijn Instagram @curlsandcosmetics_ of webshop www.curlsandcosmetics.nl”

Hoe ben je op het idee gekomen?
Ik heb altijd al een eigen onderneming willen starten, alleen wist ik nog niet waarin. Toen de coronacrisis begon en alles dicht ging, had ik natuurlijk tijd over. Toen ben ik serieus gaan nadenken over mijn ideeën voor een eigen bedrijf. Ik ben een plan gaan schrijven en heb me ingeschreven bij de KVK. Als verkoopspecialist heb ik drie jaar ervaring opgedaan bij DA van der Linden in Rooi. Al snel merkte ik dat bij de cosmetica, make-up en haarverzorging mijn hart ligt en ik energie krijg van het geven van adviezen op dit gebied. Naast mijn eigen bedrijf ben ik ook 40 uur in de week werkzaam bij Beauty Service in Best als commercieel medewerkster binnendienst. Ik vind het super leuk dat ik nu al mijn passie aan het nastreven ben. Met mijn Instagrampagina ‘’foxcurlygirl’’ was ik al verschillende samenwerkingen aangegaan met bedrijven uit de haarverzorgingsbranche waar ik eerlijke reviews schreef over hun producten. Toen dacht ik ‘’Hoe vet zou het zijn als ik mijn eigen producten verkoop en op de markt breng?!’’ Dit idee ben ik toen gaan uitwerken en mijn droom is realiteit geworden, een eigen onderneming!”

Wat zijn je ambities?
Momenteel heb ik in Spanje al een distributeur voor mijn merk, dat is al een hoogtepunt! Het lijkt mij fantastisch om mijn merk nog verder uit te breiden met allerlei verschillende lijnen, zoals een volledige CG krullenlijn of een mannenlijn. Hoe geweldig zou het zijn als mijn bedrijf super succesvol wordt. Met een eigen kantoor, opslagruimte, personeel en dat mijn producten over de hele wereld gaan. Dat is echt mijn droom!”

Heb je nog tips voor vrouwen én mannen?
“Jazeker! Volg altijd je hart en probeer de dingen te doen die jij leuk vindt, waar jij gelukkig van wordt en energie uit haalt. Ik geloof er echt in, dat als je ergens energie in steekt dat hier ook iets uit komt. Dit wordt vroeg of laat beloond.”