Afbeelding

Kies jij dit jaar een andere zorgverzekering?

Commcercieel Commercieel

Aan het einde van het jaar maken de zorgverzekeraars hun premie voor het nieuwe jaar bekend. Ongeveer 6 procent van de mensen wisselt jaarlijks van zorgverzekering. Hoewel de basisverzekering voor iedereen vrijwel hetzelfde is, kunnen de premies wel verschillen. Door goed te vergelijken kan je heel wat euro’s besparen. Hoe vergelijk je nou de zorgverzekeringen? Met onze uitleg maak jij een goede keuze.

Zorgverzekeringen vergelijken
In Nederland is iedereen verplicht om een basisverzekering af te sluiten voor de ziektekosten. Minderjarigen zijn met hun ouders meeverzekerd. Zodra je 18 jaar wordt, moet je zelf een ziektekostenverzekering afsluiten. Verzekeraars zijn vrij om zelf hun premie te bepalen. Bekijk het onderzoek naar de goedkoopste zorgverzekering. Naast de hoogte van de premies zijn er andere onderdelen waarop je een zorgverzekering vergelijkt. Wil jij als je zorg nodig hebt de vrijheid hebben om zelf je zorgaanbieder te kiezen? Ga dan voor een restitutieverzekering. Vind je dat niet nodig, dan sluit je een naturaverzekering af. In dat geval vergoedt de zorgverzekering de zorgkosten van aanbieders die een contract hebben met jouw verzekering. Bij het vergelijken van zorgverzekeraars zie je ook met welke zorgaanbieders zij een contract hebben afgesloten. Dit verschilt per verzekeraar. Heb je alleen een basisverzekering, dan wordt de medisch noodzakelijke zorg vergoed. Heb je daarnaast aanvullende zorg nodig van bijvoorbeeld een fysiotherapeut? Dan is het verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Ook hier geldt dat het verstandig is om deze verzekeringen te vergelijken. Beide verzekeringen hoef je niet bij dezelfde zorgverzekeraar af te sluiten.

Waar vind je alle informatie over zorgverzekeringen voor 2022?
Vanaf oktober maken de eerste verzekeraars hun premies voor het nieuwe jaar bekend. Half november moeten alle premies van de zorgverzekeringen van 2022 gepubliceerd zijn. Ben je niet tevreden over de premie of over de dienstverlening? Of is de door jouw gewenste zorgaanbieder niet gecontracteerd door jouw zorgverzekeraar? Dit is het moment om over te stappen. Een contract sluit je namelijk af voor een kalenderjaar. Het is daarom goed om je af te vragen of je huidige verzekering nog bij jou en je situatie past. Verwacht je veel extra ziektekosten die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering? Sluit dan ook een aanvullende verzekering af. Op verschillende vergelijkingssites vergelijk je de verzekeringen op prijs en voorwaarden. Zo maak je de beste keuze voor 2022.