Zita en Liva zijn trots op de medailles.
Zita en Liva zijn trots op de medailles. Foto:

Goud en zilver voor schoonspringszusjes

Sport Sport

Sint-Oedenrode / Den Haag - Afgelopen zondagmiddag vond in het Hofbad in Den Haag de Open Internationale Leeftijdsgroepenwedstrijd op de 1-meter plank plaats. Een wedstrijd met deelnemende clubs uit Nederland en België.

Ziva nam deel in de D-categorie. Een leeftijdsklasse hoger, omdat deze wedstrijd geen E-categorie kent. Dit betekende dat ze het moest opnemen tegen meisjes die tot twee jaar ouder zijn dan haar. Maar aangezien Ziva met haar sprongen qua moeilijksheidsfactoren niet onder doen dan die van haar oudere tegenstanders, wist ze dat het mogelijk moest zijn een medaille mee naar huis te nemen.

Ze sprong een constante wedstrijd met een totaalscore van 106,90 pt. Haar vierde en laatste sprong, de salto binnenwaarts, leverde haar zelfs drie zevens op. Goed voor een zilveren medaille, met 8,3 pt. meer dan de nummer 3 en slechts 2,2 punten minder dan de winnares uit Breda (109,10 pt.). 

Zus Lita kwam later die middag in actie in de C-categorie. Lita is eerste jaar C en sprong door corona nog niet eerder in deze categorie tegen leeftijdsgenoten uit eigen land. Dat ze nog steeds tot de beste behoort, wilde ze maar al te graag laten zien. En dat deed ze overtuigend. Ze sprong een heel goede wedstrijd. Voor alle vijf de sprongen wist ze meer dan dertig punten te scoren. Een wedstrijd zoals haar trainers het graag zien. Met een totaalscore van 167,70 pt. liet ze de concurrentie ver achter zich en mocht ze de welverdiende gouden medaille in ontvangst nemen. Een wedstrijd waar de schoonspringzusjes met trots op mogen terugkijken.