Koss van de Wijdeven tijdens een optreden.
Koss van de Wijdeven tijdens een optreden.

Rooienaar speelt hoofdrol in musical

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Musical ‘de Vuurvogel’ gaat zaterdag 20 november in de première op de Noordkade in Veghel. Een stoere prins, een dappere schildknaap, een kasteel met allerlei prinsessen en roestige prinsen, wachters, een dansende vuurvogel, een ei en een harteloze tovenaar. In de hoofdrol Rooienaar Koss van de Wijdeven.

Hoe kan een goedbedoelde daad van moederliefde voor zoveel problemen zorgen? Al jaren hopen de gevangen prinsessen op de persoon die hen zal redden. En dan blundert er weer iemand de tuin in. Hopelijk komt alles goed. Eindelijk, na een uitstel van 1,5 jaar, kan hij dan nu toch uitgevoerd worden. Toneelvoorstellingen vallen buiten de maatregelen van 12 november. Iedereen staat te trappelen om weer de sterren van de hemel te mogen spelen, dansen en zingen in deze humoristische, magische en snelle voorstelling voor jong en oud. Van de Wijdeven speelt de rol van Prins Ivan die de prinsessen van de harteloze tovenaar Kashei wil bevrijden. Maar gaat hem dat lukken?

Koss heeft een grote rol, echter het bijzondere aan de Phoenix musical productiegroep is dat er niemand echt een hoofdrol heeft. De productiegroep heeft een gezamenlijk doel om samen een topproductie neer te zetten, waarbij iedereen zijn steentje bijdraagt. De een schrijft mee aan de teksten, de ander werkt mee aan de kleding, stort zich op de PR en weer een ander helpt met opbouw. Iedereen doet dat wat hij/zij goed ligt en dan is het hebben van wel of geen hoofdrol niet van belang. Koss speelt al zeven jaar bij de Phoenix productiegroep. Hij is begonnen met musicallessen bij Lilian van Overbeek in CEC Mariëndael toen hij in groep 7 zat. Na zeven jaar heeft hij er nog geen genoeg van. “Bij musical en toneel kruip je in een ander karakter, dan ben je even niet jezelf! Dat vind ik echt het allerleukste!” laat de jonge acteur weten. Koss zit in het dagelijks leven op de havo, met andere hobby’s zoals sporten en hangen met vrienden. Na de havo wil hij graag verder met een toneelopleiding. De voorstellingen zijn 20, 21, 25 en 26 november, Walsmalerij 3, Noordkade Veghel. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.phoenixcultuur.nl.