Afbeelding
Foto: Jan van Heesch

Lezing Pauline Terreehorst in de Knoptoren

Cultuur Kunst en Cultuur

Sint-Oedenrode - Het meest recente werk van Pauline Terreehorst is Het geheim van de Gucci-koffer; hoe de adel uit Midden-Europa verdween (2020). Terreehorst vertelt in deze roman het enerverende levensverhaal van de schatrijke gravin Margarethe (Margit) Szapáry (1871-1943). Het verhaal werd opgetekend naar aanleiding van een koffer vol persoonlijke bezittingen die Terreehorst kocht bij een veilinghuis en waarvan zij de oorsprong achterhaalde.

Terreehorst is een veelzijdige persoonlijkheid. Zij studeerde Neerlandistiek, is auteur en filmtheoreticus en daarnaast een veelzijdig bestuurder. Terreehorst was o.a. directeur van het Utrechtse Centraal Museum en van het Natlab in Eindhoven. Naast haar bijdragen aan de Volkskrant (sinds 1983) en De Groene Amsterdammer (sinds 1977), heeft ze diverse boeken gepubliceerd. Ze begon haar loopbaan met schrijven over fotografie en videokunst, vanaf 1986 schreef ze ook over mode. Ze was oprichter van het feministisch filmcollectief Cinemien medio jaren ‘70, hoofdredacteur van het filmtijdschrift Skrien, en docent filmtheorie aan de Universiteit van Nijmegen. In diverse werken heeft Terreehorst de verbindingen tussen film, fotografie en mode onderzocht. De lezing vindt plaats op vrijdag 26 november 2021, in de Knoptoren. Aanvang: 20.00 uur. Een kaartje kost €10,- De lezing gaat door met inachtneming van de recentste coronamaatregelen. Zowel voor abonnementhouders als voor de losse kaartverkoop geldt dat bezoekers zich vooraf per persoon dienen aan te melden.

Dat kan door op de website www.rooiskultuurkontakt.nl het aanmeldformulier in te vullen. De coronamaatregelen vereisen ook dat iedereen ouder dan 13 jaar bij de entree een coronatoegangsbewijs én een identiteitsdocument kan laten zien.