Afbeelding

Kinderen aan de slag in De Gouden Leeuw

Onderwijs Onderwijs

Sint-Oedenrode - Op basisschool Eerschot vindt leren niet alleen binnen, maar ook buiten de school plaats.

Binnen de school wordt met thema’s gewerkt. In de klas komen thema’s tot leven, in de vorm van spelen en werken. Dat versterkt hun motivatie en betrokkenheid bij het onderwerp. Daarnaast willen ze er graag verbinding zoeken met de maatschappij. Daarom proberen ze verbanden te leggen tussen dat wat de kinderen op school leren en de wereld om hen heen. Dit gebeurt bijvoorbeeld in samenwerking met Rooise bedrijven. 

De afgelopen weken stonden de lessen in groep 3 in het teken van het thema ‘Eet smakelijk’. In de klas zijn de kinderen aan de slag gegaan met het inrichten van een restaurant en het maken en verkopen van maaltijden. Spelenderwijs oefenden ze hun woordenschat, mondelinge taalontwikkeling en allerlei vaardigheden rondom de sociaal emotionele ontwikkeling.

Maar er gaat natuurlijk niets boven de ervaring van een echt restaurant. Op dinsdag 9 november mocht de klas daarom een bezoek brengen aan restaurant De Gouden Leeuw. Onder het toeziend oog van een ervaren serveerster mochten de kinderen zelf de gasten bedienen. Ook hebben ze onder leiding van de kok gebakjes in de keuken gemaakt. De kinderen hebben van het bezoek genoten.

“Het was een geweldige activiteit en een mooie kennismaking met de horeca in Sint-Oedenrode. Dank jullie wel Paul en Syreeta en jullie personeel voor de gastvrijheid. Dankzij jullie konden de kinderen op een plezierige manier hun lesstof in de praktijk brengen”, zo laat de basisschool weten.

Afbeelding