Judith Leijssen
Judith Leijssen

Stagiaire interviewt Rooise senioren

Roois nieuws

Sint-Oedenrode - Op de jaarvergadering van Senior Rooi van afgelopen vrijdag was ook Judith Leijssen. Zij heeft een afstudeercontract met KBO-Brabant. Voor haar eerste opdracht is ze uitgeleend aan Senior Rooi. Ze moet tot 19 november zoveel mogelijk 60 tot 70 jarigen interviewen, die nog geen lid zijn van de KBO (Senior Rooi). Deze interviews duren een half uur en men kan zich opgeven via het e-mailadres : jleijssen@kbo-brabant.nl.

Senior Rooi is met 1500 leden de grootste vereniging van Sint-Oedenrode en werkt veel samen met de KBO-afdelingen in Nijnsel, Olland en Boskant. Het maandblad van Senior Rooi komt bij al die leden van die vier afdelingen. De nieuwe naam Senior Rooi moet met nieuwe statuten nog officieel worden vastgesteld. Voor aanname van die statuten moest tweederde van de leden aanwezig zijn. Die waren er afgelopen vrijdag niet. Nu komt er op vrijdag 12 november om 14.00 uur opnieuw in Odendael een nieuwe ledenvergadering, waar het aantal leden niet telt, maar met gewone meerderheid moet worden gestemd.

Door corona heeft Senior Rooi ook veel leden verloren en zijn vanaf maart 2019 weinig activiteiten doorgegegaan. Die beginnen nu weer langzaam op gang te komen. Het maandblad Senior Rooi hebben ze wel elke maand kunnen uitgeven. De nieuwe naam is voorgesteld door de vorig jaar overleden bekende Rooienaar Wim van Rooij. o.a. ook bekend van zijn rondleidingen door Rooi.