Afbeelding

Rooise (top)sporters: Summer van den Hurk

Sport Sport

Sint-Oedenrode – In deze serie gaan we in gesprek met Rooise (top)sporters. In de tweede ronde lopen we de turnhal in. Summer van den Hurk is een talentvolle turnster. Ze traint vrijwel dagelijks om steeds maar beter te worden. 

Waar beoefen je de sport en hoe kom je daar terecht?
“Ik begon als vierjarige kleuter bij Dioscuri in Sint-Oedenrode met turnen. Op zesjarige leeftijd stroomde ik door naar de talentgroep. Na een geslaagde talenttest bij Tabitta in Boxtel maakte ik op zesjarige leeftijd de overgestapt naar Tabitta in Boxtel. Op mijn negende werd ik bij een talentscout door Topturnen zuid (voorheen Flik Flak, Den Bosch) gevraagd om daar te komen trainen. Vanaf mijn elfde jaar turn ik op het hoogste niveau (Eredivisie) in Nederland. Momenteel train ik 25 uur per week bij Topturnen Zuid in Den Bosch. Ik volg de Havo op het Rodenborch College in Rosmalen waar ik in een Loot klas zit waardoor ik de vele trainingsuren en toernooien beter met school kan combineren.”

Wat is je ambitie?
“Mijn ambitie is om eens op een EK, WK of zelfs de Olympische spelen te mogen turnen voor Nederland. Vanaf januari 2022 word ik senior turnster en ga ik uitkomen in dezelfde categorie als Nederlands bekendste turnsters Sanne en Lieke Wevers, Eythora Thorsdottir en mijn eigen teamgenoot Tisha Volleman.”

Hoe blijf je gemotiveerd?
“De coronaperiode was een lastige tijd om gemotiveerd te blijven. Van 25 uur trainen naar nul. Zelf je lenigheid en conditie thuis op peil proberen te houden. Ineens heeft je lichaam tijd en rust om te gaan groeien. In september kwam mijn trainer door al de onrust in de turnwereld nog drie maanden op non-actief thuis te zitten. Gelukkig is deze lastige periode achter de rug en kan ik weer met veel plezier mijn sport volop beoefenen.”

Wie is je voorbeeld en waarom?
“Mijn voorbeelden zijn Simone Biles (USA) en Angelina Melnikova (RUS). Simone Biles, omdat zij een ongelofelijke sprongkracht heeft en vele moeilijke elementen turnt. Angelina Melnikova, omdat zij een mooie, sierlijke turnster is met prachtige emotie. Enkele weken geleden won ze voor het eerst een grote titel en werd ze Wereldkampioen turnen.”

Ben jij of ken jij een (top)sporter uit Sint-Oedenrode die in aanmerking kan komen voor deze rubriek? Stuur dan een email naar redactie@mooirooi.nl of stuur gegevens naar de MooiRooi Hotline: 06-89970555.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding