Rooi zonder punten uit Heerlen

Sint-Oedenrode / Heerlen - Na ruim een uur rijden naar het verre Limburg waren de dames van MHC Sint-Oedenrode klaar voor een wedstrijd tegen de nummer 2 uit de poule.

Ondanks dat de motivatie hoog was om deze wedstrijd te winnen, startte Rooi dames 1 niet goed aan de wedstrijd. Ze moesten hun tactieken iets aanpassen op het spel van Nova, waardoor de concentratie daalde. Pases waren slordig of werden niet goed aangenomen, waardoor Nova te vaak de kans kreeg om iets te creëren. Nog in het eerste kwart scoort Nova de 1-0 vanuit een strafcorner.
Het tweede kwart pakte Rooi het beter op en werden er kansen gecreëerd, maar helaas wisten de dames zichzelf geen enkele keer te belonen. Met een 1-0 achterstand gingen ze de rust in.
Het derde was nog altijd niet goed genoeg vanuit het Rooise team. Toen het na dit kwart nog altijd 1-0 stond ging Rooi een hogere druk neerzetten, waarmee ze het Nova duidelijk lastiger hebben kunnen maken, maar helaas zonder resultaat. Een paar kaarten en bijzondere beslissingen van de scheidsrechters later klonk het fluitsignaal en liepen de dames teleurgesteld met een 1-0 verlies van het veld.
Zondag zijn ze een dag vrij, maar aanstaande vrijdag spelen de dames een Silvercup wedstrijd tegen Waalwijk dames 1 in Waalwijk. De Rooise dames vinden het nu zeker tijd om deze keer wel de wedstrijd over de lijn te trekken en zien jullie graag langs de lijn.