Ollandia krijgt niet wat het verdient

Ollandia - In de topper tegen de tot nu toe ongeslagen tegenstander EDN’56 ging Ollandia vanaf het begin voortvarend van start.

Al na 5 minuten was het Rob van der Heijden die de bal van de tegenstander ontfutselde en alleen op de keeper afging. Helaas speelde hij de bal iets te ver van hem af waardoor de keeper redding kon brengen. Dit was wel het moment dat Ollandia de toon zette en EDN’56 onder druk bleef houden. Hierdoor ontstonden er kansrijke situaties die helaas niet omgezet werden in doelpunten. Zo was Robert Erven diverse keren gevaarlijk op de rand van de zestien maar net niet in de gelegenheid om doeltreffend uit te halen. Ook Stan de Beer kreeg een 100% kans. Ook deze kans werd helaas niet benut. Wat EDN’56 voor rust nog liet zien was een kans in de 33e minuut met een schot dat net voorlangs ging en dus gingen ze de rust in met een 0-0 stand.
In de 2e helft waren de rollen omgekeerd. EDN’56 had wat omzettingen gedaan waardoor Ollandia er moeilijker uit kon voetballen en toch wel onder druk bleef staan. De ruimtes werden groter en steeds moeilijker te belopen. Optisch had EDN’56 een overwicht zonder tot grote kansen te komen. Het was zelfs Ollandia die de eerste echte kans kreeg. Robert Erven kwam vanaf links, omspeelde zijn tegenstander en schoot hard op de lat, maar dat zijn geen doelpunten. Aan de andere kant was het EDN’56 die wel scoorde maar de, op één lijn staande, scheidsrechter floot terecht af voor buitenspel. Inmiddels waren ze al weer 70 minuten onderweg en leek de wedstrijd op een 0-0 eindstand uit te draaien. Toch liep het net iets anders. In de 84e minuut was er een aanval van EDN’56 die met een lange bal probeerde de spits te bereiken. Deze stond in buitenspelpositie maar de vlag van de grensrechter werd genegeerd en er volgde een corner. Deze corner viel voorbij de tweede paal, werd terug de doelmond in gekopt en kon door een van de EDN spelers binnen gewerkt worden. Frustrerend voor de verdediging die verder goed in elkaar zat en waarbij vooral Arjan van Osch en keeper Kevin Vesters in positieve zin opvielen. Eindstand 0-1 en daarmee kreeg Ollandia niet wat het verdiende!